Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija će u 2018. godini za vatrogastvo izdvojiti milijun kuna

Odlučeno na jučerašnjoj 28. sjednici Vatrogasne zajednice KZŽ

U Vatrogasnom domu DVD-a Marija Bistrica jučer je održana 28. sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice KZŽ. Riječ je o planskoj skupštini, na kojoj se krajem godine, prema zakonskim propisima donose plan rada i financijski plan za sljedeću godinu.

No, nakon odabira radnih tijela i prihvaćanja poslovnika o radu i zapisnika s 27. sjednice, prije donošenja planova za 2018. godinu, prihvaćena je i II. izmjena financijskog plana za 2017. godinu. Ovoj se izmjeni pristupilo zbog usklađivanja prihodovne i rashodovne strane a vezano za povećanje prihoda iz državnog proračuna Državne uprave za zaštitu i spašavanje sa 10.000,00 kn na 76.970,00 kn. II. Izmjenom Plana za 2017.godinu planira se ukupno 1.209.770,00 kn prihoda što je za 58.670,00 kn ili 5,10% više u odnosu na prvobitni plan.

Riječ je o sredstvima, koja su doznačena za izvanredne dislokacije u 2017. godini. Jednoglasno su prihvaćeni i Plan rada i Financijski plan za 2018. godinu, koje su čelni ljudi zajednice, predsjednik Stjepan Skuliber, zapovjednik Marijan Lovrenčić i tajnik Rajko Jutriša i obrazložili. Financijski plan za 2018. planiran je ukupno u iznosu od 1.239.200,00 kn prihoda što je za 29.430,00 kn više u odnosu na planirane prihode za 2017.godinu. Najviše prihoda planiramo je od županije, i to točno milijun kuna.

U planu rada pak planirane su brojne aktivnosti u 2018. godini podijeljene na cjeline: Stručna služba, upravljanje, administracija, poslovni prostor; Aktivnosti na unapređenju zaštite od požara i vatrogastva; Osposobljavanja i usavršavanja, vježbe i natjecanja; Skrb o pomlađivanju i rad s mladima te Promidžba, informiranje i manifestacije.

U ime županije skupštini je prisustvovala predsjednica Skupštine KZŽ-e Vlasta Hubicki, koja je čestitala na uspješnom radu i naglasila kako je u kontinentalnom dijelu vatrogastvo uvijek bilo vrlo dobro organizirano. Također skupštinu je pozdravio i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, koji se također pohvalno izrazio o vatrogastvu na području svoje Općine, gdje uz središnje DVD Marija Bistrica, djeluju još tri društva DVD Tugonica-Podgrađe, DVD Selnica, DVD Laz. Na skupštini su predane i diplome za više vatrogasne časnike Mariju Harapinu, Zvonko Očiću, Jurici Sinkoviću i Zlatku Krznaru, dok su novi viši vatrogasni časnike 1. klase dr. Ivica Balagović, Stjepan Brezak, Marijan Čuček, Vladimir Huzak, Damir Jurak, Mato Laginja i Darko Špoljar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Pozivamo vozače na oprez: AUTOCESTA A3 BREGANA-LIPOVAC -prometna nesreća na 108.+650 km između odmorišta Lipovljani i čvora Kutina u smjeru Bregane; vozila se nalaze na zaustavnom traku. -predmet na kolniku na 68.km između čvorova Ivanić Gra...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program