Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija će u 2018. godini za vatrogastvo izdvojiti milijun kuna

Odlučeno na jučerašnjoj 28. sjednici Vatrogasne zajednice KZŽ


U Vatrogasnom domu DVD-a Marija Bistrica jučer je održana 28. sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice KZŽ. Riječ je o planskoj skupštini, na kojoj se krajem godine, prema zakonskim propisima donose plan rada i financijski plan za sljedeću godinu.

No, nakon odabira radnih tijela i prihvaćanja poslovnika o radu i zapisnika s 27. sjednice, prije donošenja planova za 2018. godinu, prihvaćena je i II. izmjena financijskog plana za 2017. godinu. Ovoj se izmjeni pristupilo zbog usklađivanja prihodovne i rashodovne strane a vezano za povećanje prihoda iz državnog proračuna Državne uprave za zaštitu i spašavanje sa 10.000,00 kn na 76.970,00 kn. II. Izmjenom Plana za 2017.godinu planira se ukupno 1.209.770,00 kn prihoda što je za 58.670,00 kn ili 5,10% više u odnosu na prvobitni plan.

Riječ je o sredstvima, koja su doznačena za izvanredne dislokacije u 2017. godini. Jednoglasno su prihvaćeni i Plan rada i Financijski plan za 2018. godinu, koje su čelni ljudi zajednice, predsjednik Stjepan Skuliber, zapovjednik Marijan Lovrenčić i tajnik Rajko Jutriša i obrazložili. Financijski plan za 2018. planiran je ukupno u iznosu od 1.239.200,00 kn prihoda što je za 29.430,00 kn više u odnosu na planirane prihode za 2017.godinu. Najviše prihoda planiramo je od županije, i to točno milijun kuna.

U planu rada pak planirane su brojne aktivnosti u 2018. godini podijeljene na cjeline: Stručna služba, upravljanje, administracija, poslovni prostor; Aktivnosti na unapređenju zaštite od požara i vatrogastva; Osposobljavanja i usavršavanja, vježbe i natjecanja; Skrb o pomlađivanju i rad s mladima te Promidžba, informiranje i manifestacije.

U ime županije skupštini je prisustvovala predsjednica Skupštine KZŽ-e Vlasta Hubicki, koja je čestitala na uspješnom radu i naglasila kako je u kontinentalnom dijelu vatrogastvo uvijek bilo vrlo dobro organizirano. Također skupštinu je pozdravio i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, koji se također pohvalno izrazio o vatrogastvu na području svoje Općine, gdje uz središnje DVD Marija Bistrica, djeluju još tri društva DVD Tugonica-Podgrađe, DVD Selnica, DVD Laz. Na skupštini su predane i diplome za više vatrogasne časnike Mariju Harapinu, Zvonko Očiću, Jurici Sinkoviću i Zlatku Krznaru, dok su novi viši vatrogasni časnike 1. klase dr. Ivica Balagović, Stjepan Brezak, Marijan Čuček, Vladimir Huzak, Damir Jurak, Mato Laginja i Darko Špoljar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook