Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Željko Kolar obišao tvrtku Jedinstvo Krapina

Tvrtka bilježi kontinuirani rast proizvodnje, izvoza i kapitala, proizvodi modularne objekte, a jedan je gradilo čak i na Antarktici


Župan Željko Kolar sa suradnicima obišao je danas tvrtku Jedinstvo Krapina u Mihaljekovom Jarku. – Ovu sam tvrtku posjetio na samom početku mandata i sada na kraju, kako bi se vidio kontinuirani rast gospodarstva na području Krapinsko - zagorske, kojega je ova firma svijetli primjer. U 2014. godini imala je 450 zaposlenih, a danas preko 800. Bilježi kontinuirani rast proizvodnje i izvoza, 63 posto ukupnih prihoda je vezano za izvoz, sve bitne kategorije bitne za procjenu poslovanja su u kontinuiranom rastu. To znači i dobro planiranje. Imamo sjajne firme, sjajne ljude i proizvode i to je ono što čini okosnicu zagorskog gospodarstva – istaknuo je župan Željko Kolar.

Na radnom sastanku županu je predstavljen rad tvrtke i najvažnije investicije u zemlji i inozemstvu. Temeljni kapital tvrtke u ovoj godini iznosi 370 milijuna kuna, a ukupni prihodi u prošloj godini iznosili su 440 milijuna kuna.

Vlasnik i direktor tvrtke Josip Mihalić župana i suradnike poveo je u obilazak Jedinstva, koje se bavi metaloprerađivačkom industrijom, a proizvodi modularne objekte, stambene i tehničke kontejnere te se bavi izgradnjom proizvodnih i skladišnih hala, benzinskih postaja i drugim vrstama građevinarstva. Jedinstvo je modularnim načinom gradnje stvorilo brojne dječje vrtiće, škole, uredske prostore, a zanimljiv je podatak da je gradilo čak i objekt na Antarktici, a odnosno istraživački centar s 30 modularnih jedinica.

-Svaki rad daje rezultate, imamo kontinuirani rast izvoza, domaćeg tržišta, kapitala, no uvijek se može bolje. Potražnja modularnih objekata u Europi je porasla i zbog izbjeglica, a traženi su i u Hrvatskoj, imamo veliki objekt u Rijeci te u planu za Zagreb, Zabok, Zaprešić, Vrbovec – istaknuo je Mihalić.

Da modularna gradnja ima budućnost i u Zagorju, potvrdio je župan Kolar. – Za izgradnju Područne škole u Martinišću odlučili smo se za modularnu gradnju, uskoro će biti raspisan javni natječaj. Tu su i naša društva Crvenog križa koja kubure s prostorom za smještaj odjeće, hrane, a ove se modularne jedinice mogu prilagoditi svim zahtjevima. Treba poticati domaću proizvodnju i proizvode, kako u poljoprivredi, tako i u gospodarstvu – napomenuo je Kolar.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook