Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Željko Kolar na druženju branitelja: "Za branitelje uvijek mora biti novaca u proračunu"

Župan Željko Kolar prisustvovao je u subotu na druženju branitelja u Oroslavju, koje je organizirala Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Krapinsko-zagorske županije.


Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar prisustvovao je u subotu, 16. kolovoza 2014. godine druženju branitelja u Oroslavju, koje je organizirala Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Krapinsko-zagorske županije.

Prilikom pozdravnog govora, župan Željko Kolar je istaknuo: „Čast mi je i zadovoljstvo što vas mogu pozdraviti u svoje osobno ime i u ime Krapinsko-zagorske Županije. Drago mi je što sam danas ovdje, Jer uvijek je poseban doživljaj biti među braniteljima. Prilika je to da se zajedno družimo. ali i da porazgovaramo te razmijenimo mišljenja.

Ponosan sam na odnos kojeg imamo sa svim braniteljskim udrugama koje djeluju na području Krapinsko-zagorske županije. Dosad nije bilo stvari koje nismo uspjeli dogovoriti ili riješiti i vjerujem da će tako biti i ubuduće.

Podsjetio bih ovom prilikom da smo prvim ovogodišnjim rebalansom otvorili novu stavku u proračunu za odlazak branitelja na obilježavanje važnijih datuma novije hrvatske povijesti. Ne možemo dopustiti da braniteljske udruge moraju tražiti sponzore, kako bi njihovi članovi mogli otići pokloniti se žrtvama u Vukovaru, Škabrnji ili negdje drugdje.

Ako sredstva neće biti dovoljna, naredne godine osigurat ćemo ih dvostruko više, jer za te stvari uvijek mora biti novaca u proračunu.

Šaljem poruku i kolegama gradonačelnicima i načelnicima, koji to još nisu učinili, da u proračunu predvide stavku za branitelje, jer da nije bilo branitelja ne bilo slobodne Hrvatske“, rekao je župan Željko Kolar.

Dobrodošlicu županu Željku Kolaru, gradonačelniku Oroslavja Ivanu Tuđi i zamjeniku načelnika Gornje Stubice Vladimiru Škvorcu te ostalim uzvanicima, poželio je Darko Mirt, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Krapinsko-zagorske županije.

U sklopu druženja koje je održano u Društvenom domu u Gornjem Oroslavju, organiziran je i turnir u belotu, kao i natjecanje u pripremanju kotlovine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook