Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽUPAN KOLAR: 'Vjerujemo da je ovo samo početak stranih ulaganja u Kumrovec i Zagorje

Kolar je komentirao kako mu je drago što je kumrovečki „mrtvi kapital“ pronašao nove vlasnike, odnosno što se trud u privlačenju investicija na područje Krapinsko – zagorske županije konačno počeo isplaćivati


Nakon dobre vijesti o kupnji Političke škole u Kumrovcu, oglasio se i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, podsjećajući da je gospođa Jiang Yu nedavno boravila u Hrvatskoj i tom prilikom posjetila Kumrovec i razgledala je Političku školu, a ujedno je bila i na prijemu u Županiji gdje su joj prezentirani strateški projekti Županije te mogućnosti za ulaganje na području županije.

- Drago nam je što je kumrovečki „mrtvi kapital“, bivša Politička škola konačno pronašao nove vlasnike, odnosno što se naš trud u privlačenju investicija na područje Krapinsko – zagorske županije konačno počeo isplaćivati. Želio bih istaknuti da sam 2016. godine predvodio delegaciju gospodarstvenika i političara koja je u Kini sudjelovala na 3. Susretu lidera jugoistočne Europe i Kine, održanom u gradu Tangshanu u pokrajini Hebei. Tema Susreta bila je “Nove prilike, nove sfere, novi prostor“, a cilj susreta bio je jačanje prijateljskih odnosa i suradnje između Narodne Republike Kine i zemalja jugoistočne Europe na polju proizvodnje, znanosti, obrazovanja i kulture. Tom prilikom predstavili smo upravo projekt Političke škole, a sa mnom  je bio i tadašnji zamjenik načelnika Općine Kumrovec Želimir Vlaisavljević. Sukladno razgovoru s gđom. Jiang Yu prilikom njenog nedavnog posjeta Krapinsko – zagorskoj županiji te najavama nje  i direktora Zhongya nekretnina Maria Rendulića, koji je i predsjednik Predsjedništva Kinesko jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA), očekujemo da će vrlo doći do samog raspisivanja natječaja za idejno rješenje te da će otpočeti realizacija investicije u kongresni turizam na području općine Kumrovec. Vjerujemo da je ovo samo početak stranih ulaganja u Kumrovec – izjavio je župan Kolar, istaknuvši da  je Županija spremna dati maksimalnu podršku, kako ovom investitoru, tako i svim novim investitorima koji će ulagati na području Krapinsko – zagorske županije.  - Naravno, Krapinsko – zagorska županija stoji i Općini Kumrovec na raspolaganju. Ujedno bih želio zahvaliti i Ministarstvu državne imovine, koje je raspisalo natječaj te načelniku Općine Kumrovec Robertu Šplajtu, koji je također bio aktivan u pronalaženju investitora – istaknuo je Kolar.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook