Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽUPAN KOLAR U OTVORENOM: Bernardić mora otići!

U emisiji se raspravljalo o budućnosti stranke i njenog predsjednika Davora Bernardića čiji je odlazak sa čela te stranke zatražio velik broj članova

  • foto: screenshot HRT

    foto: screenshot HRT


U jučerašnoj HRT – ovoj emisiju Otvoreno raspravljalo se o budućnosti najveće oporbene stranke, ali i budućnosti Davora Bernardića na mjestu predsjednika. Govornici su bili Jasmina Popović, Boris Rašeta, Ivo Josipović i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar.


Urednik emisije Mislav Togonal na početku je istaknuo kako je župan Krapinsko – zagorske županije jedini SDP – ovac koji se odazvao pozivu, a zvao ih je, kaže, mnogo. - SDP je demokratska stranka, a ja nisam nikad imao problema zbog iznošenja svojeg stava. Tu sam jer osjećam odgovornost zbog stanja u stranci, ali i zbog naših članova i glasača i svih onih kojima je stalo do SDP – a - rekao je župan Kolar. Objasnio je kako nije riječ o pobuni članova stranke nego o tome da svi političari moraju imati odgovornost. Zalagao se, kaže, da se Bernardiću da šansa, no pomaka na bolje nije bilo. - Imamo loš rejting kao stranka, a još je gore od toga što predsjednik stranke koji bi trebao biti lider, koji bi trebao okupljati, ima još gori osobni rejting. Po putu smo izgubili sve koalicijske partnere. Stanje je došlo do razine gdje moramo reagirati - naglasio je Željko Kolar.

Podsjetimo kako je i predsjednik zagorskog SDP - a, ujedno i član Predsjedništva stranke, Siniša Hajdaš Dončić u medijima više puta isticao kako aktualni predsjednik stranke više nema njegovu potporu te da je vrijeme za ostavku, a jučer je isti stav na svom Facebook profilu iznio i zagorski saborski zastupnik iz redova SDP- a, ujedno i gradonačelnik Pregrade, Marko Vešligaj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook