Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽUPAN KOLAR: Tradicija i kvaliteta koju imamo, omogućuju nam da se dobro pozicioniramo na karti zdravstvenog turizma

U Termama Tuhelj održava se drugi da Kongresa zdravstvenih djelatnika


Drugog dana održavanja Kongresa zdravstvenih djelatnika u Termama Tuhelj, događanje je posjetio i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar sudjelujući na predavanju „Suvremeni pristupi u fizioterapiji - primjena egzoskeletnog pomagala kod paraplegije“, na kojem je biti i Daniel Plašć, prvi Rewalker u Hrvatskoj. Kolar je odmah na početku pozdravio Daniela uz riječi da je ponosan na projekt kojim je ovaj mladić dobio robotsko odijelo. – Kada smo kretali u akciju sakupljanja sredstava za robotsko odijelo, Daniel i ja smo se dogovorili da ćemo se pozdraviti gledajući se u oči, a to se i dogodilo – ispričao je župan uz riječi kako Daniel ima krasnu i upornu obitelj.


Kolar se osvrnuo i na doprinos Županije zdravstvu uz riječi kako su u Strategiji razvoja Krapinsko – zagorske županije jedni od najvažnijih projekata upravo oni vezani uz zdravstvene ustanove, a riječ je o nadogradnji Specijalnih bolnica u Stubičkim Toplicama i Krapinskim Toplicama. - Mi još uvijek otplaćujemo kredit za Opću bolnicu Zabok do rujna 2021. godine i to je preko 5 milijuna kuna na godišnjoj razini, polovica iz decentraliziranih sredstava, a polovica direktno iz proračuna. Naravno da se to čini puno, ali mi smo i dalje jedina županija koja ima novoizgrađenu bolnicu od hrvatske samostalnosti – istaknuo je župan. Dodao je kako imamo tradiciju i kvalitetu kada su u pitanju zdravstvene usluge što nam omogućuje da se dobro pozicioniramo na karti zdravstvenog turizma. Ono što je nužno, naglasio je Kolar, jest pronalaziti nove modele financiranje bolnica jer očito da se one iz limita ne mogu financirati. - Znanje i energija koje vi imate neprocjenjiva je, čestitam vam na predanom radu i čestitam na poslu koji obavljate – poručio je župan okupljenim zdravstvenim djelatnicima.


Da je zadovoljna odazivom na prvi kongres, rekla je inicijatorica samog događanja, Željka Kralj. - Oduševljena sam odazivom na konferenciju, pozitivnim mišljenjima i povratnim informacijama. Nadamo se da će ljudi otići zadovoljni i puni novih znanja, a plan je da se održava i sljedeće godine – zaključila je Kralj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook