Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar: 'Prioritet u sljedećem razdoblju bit će izgradnja sportske dvorane u Dubrovčanu i energetska obnova i dogradnja matične škole'

Na rođendan prvog hrvatskog predsjednika u Velikom Trgovišću je obilježen Dan općine


Danas, na dan rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, općina Veliko Trgovišće je obilježila svoj dan. Vijence su položili i svijeće zapalili kod spomenika u središtu mjesta te kod Spomen kuće dr. Franje Tuđmana izaslanstva Krapinsko – zagorske županije i Općine Veliko Trgovišće, a potom su dodijeljena općinske nagrade onima koji su ih dobili prošle i ove godine.

Načelnik općine Veliko Trgovišće Robert Greblički uz čestitke nagrađenima u kratkom je govoru izrazio zadovoljstvo što su zaokruženi projekti i radovi, što je konstantan rast prihoda i izrazio nadu da će tako biti i u narednom razdoblju. 'Imamo spremnu projektnu dokumentaciju i nadam se da će najavljena financijska omotnica odnosno perspektiva biti što prije otvorena i da ćemo moći sprovesti sve planirane EU projekte, rekao je Greblički zahvalivši se Županiji što je prepoznala neke projekte koje je i sufinancirala.


Skupu se obratio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar koji je također čestitao svim nagrađenima te svim mještanima općine Dan općine Veliko Trgovišće. 'Ljudi su uvijek ključ uspjeha. Svaki projekt koji radite, za svaku investiciju koju provodite potreban je tim ljudi, rekao je župan Kolar. Dodao je da je bilo velikih aktivnosti u prošloj i u protekle četiri godine na čemu je čestitao načelniku i izrazio zadovoljstvo što je načelnik u Županiji prepoznao konstantnog partnera za projekte koji su bitni za općinu Veliko Trgovišće. 'Ono što će nam u sljedećem razdoblju biti prioritet je izgradnja sportske dvorane u Područnoj školi Dubrovčan, priprema se dokumentacija za kompletnu energetsku obnovu matične škole te za njezinu dogradnju kako bi se osigurao jednosmjenski rad, rekao je župan Kolar.


Nagrada Općine za prošlu godinu dodijeljena je Ivi Hršak za istaknute rezultate postignute u streljaštvu te WUSHU klubu Wolf Gym VT za istaknute rezultate postignute u borilačkom sportu. Grb Općine dodijeljen je Tomislavu Bedenikoviću za istaknuti doprinos u promicanju istine o Domovinskom ratu te Pohvalnice kadetkinjama Streljačkog društva Velik Trgovišće za postignute rezultate u streljaštvu, Draženu Baliji za doprinos na očuvanju i održavanju spomen obilježja, Andriji Rožiću za zalaganje i aktivnostima na poboljšanju životnih uvjeta umirovljenika, osipu Slovencu za doprinos razvoju vatrogastva, promicanju ugleda DVD-a i Općine, Lovačkom društvu 'Lisica za zalaganje na zaštiti i uzgoju divljači te gospodarenju materijalnim resursima Društva.


Ovogodišnja Nagrada Općine dodijeljena je Pavlu Hacu za istaknute rezultate postignute u streljaštvu i Plaketa DVD-u Veliko Trgovišće za uspješno sudjelovanje u svim aktivnostima društva. Ovogodišnje Pohvalnice uručene su Magdi Blažun za izuzetno humanu gestu prema drugima, Juraju Duku i Stjepanu Radovaniću za zalaganje i aktivnostima na poboljšanju životnih uvjeta umirovljenika, Filipu Šipeku i Damiru Petaku za doprinos razvoju vatrogastva, promicanju ugleda DVD-a i Općine i Petri Petak za postignute rezultate u streljaštvu.


'Da nema društvenog rada udruga naše jedinice lokalne samouprave ne bi imale smisla: ni gradnja komunalne infrastrukture, ni igrališta, ni gradnja svih ostalih sadržaja za koje smo nadležni i hvala vam na tome, rekao je načelnik Grablički nagrađenima, a u njhovo ime zahvalo se Branko Seljan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook