Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar predao ključeve novog, 700 tisuća kuna vrijednog vozila hitne medicinske pomoći

U petak, 30 siječnja 2015. godine u Ispostavi Zabok, Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije upriličena je svečana primopredaja novog,vozila hitne medicinske pomoći vrijednog 700 tisuća kuna


U petak, 30 siječnja 2015. godine u Ispostavi Zabok, Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije upriličena je svečana primopredaja novog,vozila hitne medicinske pomoći vrijednog 700 tisuća kuna, za čiju je nabavku Krapinsko-zagorska županija izdvojila 500 tisuća kuna.

Ključeve novog vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Krešimiru Božiću predao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je tom prilikom istaknuo da kad je u pitanju hitna medicina, ali i zdravstvo općenito, žitelji Krapinsko-zagorske županije imaju jednako dobre uvjete kao i građani u Njemačkoj, Francuskoj  i ostalim razvijenim zemljama Europe.

„Želim zahvaliti i čestitati djelatnicima zavoda za Hitnu medicinu, ali  i djelatnicima u svim ostalim zdravstvenim ustanovama na području Krapinsko-zagorske županije, na velikom trudu kojeg ulažu za dobrobit stanovnika Krapinsko-zagorske županije i svih ostalih kojima je potrebna hitna medicinska pomoć i zdravstvena njega. Krapinsko-zagorska županija nastoji svake godine osigurati sredstva barem za jedno novo vozilo hitne medicinske pomoći, a od iduće godine pokušat ćemo kupovati barem dva nova vozila. Sa zadovoljstvom mogu konstatirati da u Zagorju imamo odlične kadrove u zdravstvu koji dobro rade svoj posao, a mi se trudimo osigurati im što bolje uvjete za rad. Iz tog razloga Krapinsko-zagorska županije i je samom vrhu hrvatskog zdravstva“, rekao je župan Kolar.

Nakon svečanosti primopredaje vozila, djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije su u predvorju Opće bolnice Zabok održali pokaznu vježbu zbrinjavanja unesrećene osobe. Svečanosti je nazočila i zamjenica župana Jasna Petek, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički, načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić te ravnatelji svih zdravstvenih ustanova koje djeluju na području Krapinsko-zagorske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook