Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar posjetio tvrtku Metal Beneton

'Tvrtka Metal Beneton je tijekom svih ovih godina ulagala u novu tehnologiju i educiranje kadrova. Ima odlične proizvode koji su prepoznati diljem Hrvatske, ali i van njenih granica'


Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i načelnik Općine Sveti Križ Začretje Marko Kos posjetili su danas tvrtku Metal Beneton u Svetom Križu Začretju.

Tvrtka Metal Beneton osnovana je 1971. godine. Bavi se projektiranjem, proizvodnjom (aluminijske fasade, aluminijska i PVC stolarija) te uslugama u graditeljstvu (rezanje i savijanje limova, plastificiranje, varenje aluminija i inoxa i dr.). Cjelokupna proizvodnja odvija se na prostoru veličine preko 5000 m2.

- Tvrtka Metal Beneton je tijekom svih ovih godina ulagala u novu tehnologiju i educiranje kadrova. Ima odlične proizvode koji su prepoznati diljem Hrvatske, ali i van njenih granica – inozemno tržište čini 20 posto od ukupne prodaje. Podršku razvoju tvrtke dala je i Krapinsko-zagorska županija kroz subvencioniranje kamate kroz dvije kreditne linije. Tvrtka ima dovoljno narudžbi, ali ima jedan drugi problem - u razgovoru sa vlasnicima, doznali smo da im nedostaje radne snage, s obzirom na količinu posla, već sutra bi mogli zaposliti 5 novih radnika. To nas vraća na temu obrazovanja – moramo učiniti dodatne korake da počnemo školovati mlade ne za burzu rada, već za ona zanimanja koja su tražena - rekao je župan Kolar nakon obilaska tvrtke te dodao da je krajem ožujka ove godine na Zavodu za zapošljavanje bilo je 4105 osoba.

- Tijekom protekle 3,5 godine na području Krapinsko-zagorske županije novozaposleno je preko 3 tisuće osoba. Potrebe gospodarstva za radnom snagom velike su. U ožujku 2017. godine poslodavci su imali potrebe za 974 radnika. U 30 godina, koliko se vodi evidencija, nikada u jednom mjesecu na području županije nije bilo oglašeno toliko slobodnih radnih mjesta - rekao je župan Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook