Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar obišao područja zametena snijegom

Načelnica Lobora Ljubica Jembrih istaknula je da se konstantno radi na čišćenju snijega, no kako se zbog izrazito teških vremenskih uvjeta, još uvijek nije uspjelo sve odraditi. Pomažu nam i Hrvatske ceste te Županijska uprava za ceste KZŽ, bez čega bi nam bilo još puno teže


Krapinsko –zagorski župan Željko Kolar  jučer je obišao područja Općine Lobor na kojima zimske službe još uvijek ulažu velike napore kako bi od snijega očistili puteve koji vode i do zadnjih naseljenih kuća. Obišao je nedavno očišćene ceste na području naselja Petrova Gora, koje su trenutno okružene nanosima snijega visokima i oko dva metra te područja u Starom Golubovcu gdje još uvijek traje probijanje teških strojeva do posljednjih naseljenih kuća.  

- Vremenski uvjeti su proteklih dana bili izrazito teški, a pogotovo su velike količine snijega nošene vjetrom stvorile probleme na cestama u općinama Lobor, Budinšćina i Novi Golubovec te dijelu grada Zlatara. Budinšćini nije bila potrebna pomoć, Novom Golubovcu smo preko ŽUC-a pomogli s nekoliko tona soli, a Loboru smo uz sol poslali i 2 ICB stroja za čišćenje snijega.  Dogovoril smo i dodatnu sol, a danas bi trebala stići i freza za snijeg pomoću koje će se doći i do zadnjih kuća – rekao je župan Kolar i naglasio kako su lokalni čelnici u stalnom kontaktu sa ljudima do kojih se još nisu uspjele očistiti prometnice te da je na raspolaganju gorska služba spašavanja, preko koje se može reagirati i u slučaju nužde dostaviti hranu i lijekove. - U stalnom sam kontaktu sa Županijskom upravom za ceste te gradonačelnicom Jasenkom Auguštan Pentek, načelnicom Ljubicom Jembrih i načelnicima Radovanom Hercigonjom i Borisom Tušekom. U promet smo stavili sve naše županijske ceste, sada ih širimo na mjestima gdje je to moguće, a uz dodatne strojeve probit ćemo put i do posljednjih kuća –  rekao je župan.

Načelnica Lobora Ljubica Jembrih istaknula je da se konstantno radi na čišćenju snijega, no kako se zbog izrazito teških vremenskih uvjeta, još uvijek nije uspjelo sve odraditi.  Ovu noć probijeni su putevi do Krsnika i jednog dijela Gornjih Labaša i Bezaka, Jakupića te Markulina.  -  Pomažu nam i Hrvatske ceste te Županijska uprava za ceste KZŽ, bez čega bi nam bilo još puno teže. Snijeg pada i dalje te se očekuju još veći troškovi, budući da sada treba posipavati i šodrati, a već smo ostali i bez soli“ – istaknula je načelnica Općine Lobor, u čijem je Proračunu za zimsku službu predviđeno 100.000 kuna, no do sada je već potrošeno oko 300.000 kuna. Potrebno je još probiti put do Beljaka i Hađara, a također još ima naselja  gdje je potrebno čistiti zapuhe, no ta su naselja imala i alternativne pravce.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook