Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar obećao financijsku pomoć pri dogradnji škole i izgradnji sportske dvorane

Kolar je s načelnikom Stubičkih Toplica Josipom Beljakom, ravnateljicom OŠ Brigitte Gmaz te predsjednicom OO SDP – a St. Toplica Sabinom Frgec obišao završne radove na energetskoj obnovi škole


Osnovnu školu Vladimir Bosnar u Stubičkim Toplicama danas je posjetio župan Željko Kolar, gdje je najavio kako je Krapinsko – zagorska županija spremna, iako nije osnivač škole, financijski pomoći u budućim projektima nadogradnje škole te izgradnje sportske dvorane.

Kolar je obišao trenutne radove na energetskoj obnovi škole, koji su pri kraju te je istaknuo kako je upoznat s time da postoje planovi i potreba za dogradnjom škole i izgradnjom sportske dvorane. – Uvjeti u ovoj školi jedni su od najboljih u županiji, dobro su opremljeni i gospodari se manirom dobrog gospodara. No, potrebno je širiti objekt. Stoga smo i mi na raspolaganju, bez obzira što nismo osnivač škole, da financijski pomognemo da se te investicije završe – rekao je župan Kolar, dodavši kako očekuje poziv načelnika Beljaka, kada se Općinsko vijeće odluči krenuti u projekt dogradnje, da zajedno sjednu i vide u kojoj se mjeri i Krapinsko – zagorska županija može uključiti.

Načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak zahvalio je županu Kolaru na posjetu. – Naše su želje dogradnja škole i izgradnja manje sportske dvorane, lijepo je za čuti da je i Županija spremna pomoći. Sad je vrijeme sklapanja proračuna za sljedeću godinu i sigurno ćemo jedan dio sredstava predvidjeti za dogradnju škole i projektnu dokumentaciju za sportsku dvoranu te ići u tom smjeru da što prije dogradilo krilo za tri kabineta te novi prostor za školsku knjižnicu – rekao je Beljak.

Ravnateljica OŠ Vladimir Bosnar Brigitte Gmaz istaknula je kako je počašćena pohvalama koje je župan izrekao o organizaciji rada i samoj školi te je napomenula kako školu trenutno pohađa 201 učenik. – Radimo u 12 razrednih odjela u 6 učionica, a imamo i dvije specijalizirane učionice. Dogradnja nam je nužna, jer sada radimo u dvije smjene, a dogradnjom bismo mogli imati jednu smjenu i tako pružiti djeci više izvannastavnih aktivnosti u poslijepodnevnim terminima – rekla je ravnateljica.

Obilasku škole prisustvovala je i Sabina Frgec, općinska vijećnica te predsjednica OO SDP  -a Stubičkih Toplica, ujedno i profesorica njemačkog i talijanskog. Ovom je prilikom napomenula kako će se i dalje u radu vijeća zalagati da se u ovom mandatu izgradi sportska dvorana i proširi škola, jer je obrazovanje na prvom mjestu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook