Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar kod premijera Plenkovića: Stvara se Projekt Sjeverozapadne Hrvatske

'Tema sastanka je bila da se po uzoru na Projekt Slavonija, kojeg je formirala Vlada i osigurala za njega 2,5 milijardi eura, napravi isti zakonodavni okvir za ovih naših pet županija', rekao je Kolar


Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, zajedno sa županima Bjelovarsko – bilogorske, Koprivničko – križevačke, Međimurske i Varaždinske županije danas se u Banskim dvorima sastao s premijerom Andrejom Plenkovićem te njegovim najbližim suradnicima i nekolicinom ministara.

Naime, župani sjeverozapadne Hrvatske, na inicijativu župana Kolara, održali su još u rujnu sastanak u Bjelovaru, na kojem su donijeli zaključak da će hrvatskoj Vladi predložiti osnivanje Savjeta za Središnju i Sjeverozapadnu Hrvatsku, po uzoru na Odluku Vlade koja već postoji za Slavoniju, Baranju i Srijem, a upravo je to bila glavna tema današnjeg sastanka.

- Tema sastanka je bila da se po uzoru na Projekt Slavonija, kojeg je formirala Vlada i osigurala za njega 2,5 milijardi eura, napravi isti zakonodavni okvir za ovih naših pet županija. Na današnjem sastanku se govorilo o okvirima i područjima koje bi taj projekt trebao obuhvatiti, a resorni ministri su nama županima prezentirali što je planirano u državnom Proračunu za 2018. godinu za naše županije. Dogovorili smo se da ćemo se opet naći za dva mjeseca i nastaviti razgovore oko stvaranja tog okvira, a svi smo se složili da je zbog ravnomjernog razvoja Republike Hrvatske potrebno omogućiti svim regijama da imaju jednak pristup europskom novcu, odnosno, jednaku mogućnost prijavljivanja na natječaje i povlačenja sredstava iz fondova EU – rekao je župan Željko Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook