Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar i gospodarstvenici kod potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića

Sastanak je održan na inicijativu župana Krapinsko - zagorske županije Željka Kolara, a na molbu gospodarstvenika, s ciljem da upoznaju potpredsjednika Vlade RH Tomislava Tolušića o problemu visine naknade za obnovljive izvore energije koju moraju plaćati, odnosno o potrebi smanjenja iste


U utorak, 02. travnja potpredsjednik Vlade RH Tomislav Tolušić održao je sastanak sa direktorima nekoliko poduzeća s područja sjeverozapadne Hrvatske - velikih potrošača električne energije.

Sastanak je održan na inicijativu župana Krapinsko - zagorske županije Željka Kolara, a na molbu gospodarstvenika, s ciljem da upoznaju potpredsjednika Vlade RH Tomislava Tolušića o problemu visine naknade za obnovljive izvore energije koju moraju plaćati, odnosno o potrebi smanjenja iste.

Tvrtke s područja Krapinsko-zagorske županije i okolnih županija (Varaždinska i Zagrebačka) koji su veliki potrošači električne energije, tj. troškovi energije sudjeluju u velikom postotku u troškovima proizvodnje, susreću se s novim izmjenama definiranja obračuna energije. Prema najavama, dolazi do izmjene naknade za obnovljive izvore energije.

U pripremi je Uredba kojom se definira električni intenzitet stoga se predstavnici tvrtki, veliki potrošači električne energije, žele se upoznati s novim izmjenama i aktivno uključiti u izradu Uredbe. Za očuvanje radnih mjesta, jačanje konkurentnosti i opstojnosti na izvoznim tržištima bitni su ulazni troškovi te je bitna pravodobna informacija kako bi mogli planirati svoje poslovanje u narednom razdoblju.

Sastanku su uz župana KZŽ Željka Kolara nazočili i predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić, direktor Regeneracije Zabok Anđelko Švaljek, direktor Aquafil Oroslavje Saša Muminović, direktor Calzedonie Varaždin Francesco Ruffoli, generalni direktor Predionice Klanjec - Linz textil Friedrich Schopf, direktor Bomark Varaždin Stiven Toš i direktor Messer plin Zaprešić Robert Mustač.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook