Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar i dožupanica Petek u radnom obilasku Krapinskih Toplica

Obilazeći općine i gradove diljem županije župan krapinsko-zagorski Željko Kolar u pratnji svoje zamjenice Jasne Petek posjetio je danas općinu Krapinske Toplice....


Obilazeći općine i gradove diljem županije župan krapinsko-zagorski Željko Kolar u pratnji svoje zamjenice Jasne Petek posjetio je danas općinu Krapinske Toplice.

U prostorijama Općine održan je radni sastanak s načelnikom Ernestom Svažićem i njegovim suradnicima, a nakon sastanka župan je obišao Osnovnu školu Krapinske Toplice te područne škole u Maloj Erpenji i Gregurovcu. Također, obišli su i radove na novim prostorima Dječjeg vrtića Maslačak.

Na radnom sastanku u Općini razgovaralo se o turističkom razvoju mjesta, točnije infrastrukturnim turističkim projektima čija je priprema u tijeku. Načelnik je istaknuo kako je općinski proračun za 2014. godinu fokusiran na pripremu projektne dokumentacije za projekte za koje su donesena idejna rješenja kao što je uređenje multimedijalnog centra, uređenje staze uz aleju, kao i projekt uređenja zapadnog dijela Krapinskih Toplica.

Župan je uputio općinske službe na natječaje Ministarstva turizma za navedene projekte kao i na garantni fond Županije za kojeg će uskoro biti raspisan javni poziv. Također, složili su se kako je Zagreb najbliže i značajno tržište za Zagorje te kako kvalitetnom i zajedničkom promocijom treba prezentirati zagorske toplice kao proizvod vrhunske kvalitete. Župan je istaknuo kako je potrebno odrediti prioritete i usredotočiti se na razvojne projekte sukladno fiskalnim kapacitetima.
    
Župan je održao sastanak s ravnateljem osnovne škole Samsonom Štiboharom te članovima školskog odbora, a obilaskom matične škole te područnih škola utvrđene su stvarne potrebe pojedinih škola što se tiče opremanja. Preseljenjem dječjeg vrtića iz prostora škole osnovna škola ostvarit će uvjete za uvođenjem jednosmjenske nastave.

Nakon obilaska škola župan i njegova zamjenica posjetili su i novoizgrađeni Dječji vrtić Maslačak. Završetak radova na novoj zgradi Dječjeg vrtića Maslačak očekuje se na proljeće ove godine, a novi prostori pružit će znatno veće kapacitete koji će zadovoljiti potrebe za smještajem djece u vrtić u Krapinskim Toplicama.
 
Župan je obišao i smještajne kapacitete Ville Magdalene, a direktor hotela Ivan Petrović predstavio je projekt izgradnje novog dijela hotela s 15 novih smještajnih jedinica te kongresnim centrom. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook