Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽUPAN KOLAR: 'Finacirat ćemo projekt potpune klimatizacije zagorske bolnice'

U OB Zabok i bolnici hrvatskih veterana održani su Dani otvorenih vrata operacijskog odjela


Danas je u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana, povodom Međunarodnog dana operacijskih sestaram, održan Dan otvorenih vrata operacijskog odjela. Događanje su posjetili župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek koji su u društvu ravnatelja obišli pojedine operacijske blokove.

Župan Kolar čestitao je sestrama njihov dan, ali i čestitao svim djelatnicima bolnice na naporu koji ulažu. - Uz ovakve uvjete kakve imamo u Općoj bolnici Zabok i fenomenalni stručni kadar, dolazimo do toga da sve više ljudi iz svih krajeva Hrvatske dolaze na liječenje i na operativne zahvate. Posebno je bitno da znanje, entuzijazam i energiju koju ulažu djelatnici, pratimo s nabavom opreme. Kroz operativni program Konkurentnost i kohezija povukli smo 15, 3 milijuna kuna za opremu što će olakšati rad liječnicima, ali ubrzati oporavak pacijentima.

Da se broj pacijenata i iz drugih krajeva Hrvatske, ali i onih iz naše županije, povećava potvrdio je i ravnatelj Tihomir Vančina. Ističe, u posljednje tri godine broj pacijenata narastao je sa 300 na 400 tisuća. – Izveli smo 7500 operacija u operacijskom dijelu u kojem se nalaze četiri operacijske sale. Manje operacije odrađujemo u još dvije sale koje su dislocirane od ovog operacijskog odjela – objasnio je Vančina.

Na novinarsko pitanje o nedostatku liječničkih kadrova, župan Kolar odgovorio je kako je to problem u čitavoj Hrvatskoj no kako je Županija odlučila taj problem početi riješavati kroz stipendije, a spomenuo je i inicijativu Vlade da se počnu graditi stanovi koje bi se davali na korištenje doktorima. Još jedno od pitanja bilo je problem klimatizacije bolnice. Naime, neki sektori bolnice još uvijek nisu klimatiziranu što za ljetnih mjeseci stvara probleme i za pacijente i za osoblje. - Klimatizacija je bila u prvobitnom projektu no to je tada bio nadstandard i nije se mogao platiti. Moram reći da ravnatelj bolnice i njegov tim već imaju gotovo dovršen projekat klimatiziranja. Mi mi ćemo ga sigurno financirati – da li kreditom ili iz decentraliziranih sredstava, a možda postoji mogućnost i financiranja iz EU fondova.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook