Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan: Hvala svim ženama na svemu što rade u profesionalnoj karijeri i u obiteljskom životu

U Krapinsko – zagorskoj županiji 9 pročelnica i 1 pročelnik, a u županijskim ustanovama su 75 do 80 % ravnateljice, rekao je župan


Župan Željko Kolar je zajedno sa svojim zamjenikom Anđelkom Ferekom-Jambrekom obišao zdravstvene ustanove Krapinsko-zagorske županije te je ispred ulaza ustanova ravnateljicama i ravnateljima uručio ruže za sve djelatnice Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije, Zavoda za hitnu medicinu KZŽ, Ljekarne KZŽ te Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije.

 

Ljiljana Družinec Hršak, zamjenica ravnatelja OB Zabok, zahvalila je županu na lijepoj gesti.- Želim zahvaliti svim ženama u ovoj bolnici koje toliko požrtvovno rade, van svojih mogućnosti, a istovremeno moramo znati da i kod kuće imaju svoje obitelji, da su one kćeri, majke, supruge i da je sigurno jedan veći teret na njima kao osobama. Zdravstvo je uglavnom većinsko žensko, jer su uglavnom žene medicinske sestre, a feminizacijomm medicine, veliki dio struke je isto tako ženski. U ovoj bolnici, mislim da su u COVID krizi žene podnijele veći dio tereta i da su ga zaista stoički odradile. Svima čestitam Dan žena! – rekla je Družinec Hršak.


Župan Kolar Dan žena čestitao je u ime Županije i svoje osobno ime. - Hvala svim ženama na onome što rade u svojoj profesionalnoj karijeri, u obiteljskom životu, svojoj aktivnosti vezanoj za udruge, gdje iz dan u dan dokazuju da svi moramo imati iste uvjete i biti ravnopravni. Koristimo priliku da u posebni način stavimo u prvi plan i zahvalimo svim ženama koje rade u zdravstvenom sustavu, od doktorica, medicinskih sestara, pomoćnog osoblja, svim zaposlenicama zdravstvenih sutanova koje u ovim COVID uvjetima na neki način drže zdravstveni sustav na nogama. U nemogućnosti da se svima zahvalimo i čestitamo, preko njih čestitamo Dan žena svim profesoricama, nastavnicama, radnicima za strojevima, trgovkinjama, svima koji su danas na svom radnom mjestu ili u nekom okruženju gdje provode svoje vrijeme, da zajedno stvaramo društvo u kojem ćemo biti ravnopravni, u kojem će žene imati iste uvjete za napredovanje, u poslovnom okruženju, kao što imamo mi muškarci, da se to posebno vidi u mogućnosti da se napreduje, u poslu, i da budu isto plaćene za svoj rad kao muškarci – poručio je župan.


Dodao je da je u Krapinsko – zagorskoj županiji 9 pročelnica i 1 pročelnik, a u županijskim ustanovama su 75 do 80 % ravnateljice. - To dokazuje da kod nas u Županiji, kada se osobe javljaju na natječaj, ne gledamo jesu li muške ili ženske, nego da li su sposobne i da li mogu odgovoriti na zadatke koje stavljamo pred njih – istaknuo je župan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook