Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽOK Toplice u 2. Zagrebačkoj ligi

Klub se prvi puta počeo natjecati prošle godine na Otvorenom prvenstvu Zagreba s mlađim kadetkinjama i u jakoj konkurenciji osvojeno je 10. mjesto od 13 klubova

  • ŽOK Toplice

    ŽOK Toplice

  • ŽOK Toplice

    ŽOK Toplice

  • ŽOK Toplice

    ŽOK Toplice

  • ŽOK Toplice
  • ŽOK Toplice
  • ŽOK Toplice

Prije nešto više od dvije godine Robert Halapir, prof. fizičke kulture, učitelj tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Mače, a povremeno je trenirao i nekoliko nogometnih zagorskih klubova, otisnuo se u sasvim nove sportske vode i zagrizao kolač zvan ženska odbojka. Naime, tada je počeo raditi s malim odbojkašicama, a već u veljači prošle godine osnovan je i ŽOK Toplice, u kojem danas treniraju djevojčice i djevojke od 6 do 16 godina. U osnivanju kluba pomogli su mu i roditelji djece, pa je i jedna mama, Jasna Turčin predsjednica kluba. - Ideja je došla iz Osnovne škole Mače gdje radim. Kao škola sudjelovali smo na Županijskim školskim natjecanjima iz odbojke i bili dosta uspješni. Tijekom vremena postala je tradicija da imamo izvannastavnu grupu iz odbojke u školi. Paralelno u to vrijeme mlađa kćer mi se nije bavila sportom pa sam došao na ideju da pokušam pokrenuti neku sportsku aktivnost u Krapinskim Toplicama za djevojčice. U Hrvatskom zagorju ima malo ženskih sportskih klubova. Odluka je pala na odbojku jer sam bio već djelomično u tome kroz školu. Cure su jako voljele igrati odbojku u školi. I tak smo onda počeli igrati odbojku – kaže Halapir.  Zanimljivo je da uz cure trenira i jedan dečko, koji je najprije dolazio gledati sestre, pa se priključio, no naglasak će i dalje biti na ženskoj odbojci. Osim u Toplicama, radi se u još nekoliko centara. U Krapinskim Toplicama treniraju osnovnoškolska djeca, u Maču osnovnoškolke, srednjoškolke, te u Zaboku osnovnoškolke. - U klubu trenutno imamo 84 člana koji treniraju, i to iz različitih mjesta u Hrvatskom zagorju: Krapinske Toplice, Mače, Kumrovec, Klanjec, Pregrada, Zlatar i Zabok – napominje Halapir i dodaje kako uvijek primaju nove članove. - Stalno nam pristižu novi članovi. U klubu imamo zaposlena 4 trenera: Dario Zagvozda, Jožica Gregorin, Petra Iskrić i Robert Halapir. Svi navedeni treneri su kineziolozi odnosno učitelji tjelesnog - kaže.

Na početku natjecanja 3 pobjede i 2 poraza

Klub se prvi puta počeo natjecati prošle godine na Otvorenom prvenstvu Zagreba s mlađim kadetkinjama i u jakoj konkurenciji osvojeno je 10. mjesto od 13 klubova. Danas je ŽOK Toplice član Hrvatskog odbojkaškog saveza i Odbojkaškog saveza Zagrebačke županije. Nova sezona donijela je natjecanje u 2. ligi Zagrebačkog odbojkaškog saveza s 5 ekipa i to s jednom ekipom mini odbojke (2007. i mlađe godište), dvije ekipe u maloj odbojci (2005. i 2006. godište), jedna ekipa mlađih kadetkinja (2003. i 2004. godište ) i jedna ekipa kadetkinja (2001. i 2002. godište). Prva je s natjecanjem krenula ekipa Toplica, pod vodstvom trenera Darija Zagvozde, u maloj odbojci (2005. i 2006. godište), koja je u Domu odbojke Bojan Stranić u Zagrebu na startu upisala 2 pobjede i 1 poraz. Protiv OK Dinamo 9 upisana je 3:0 pobjeda, a protiv OK Dinamo 4 2:1 pobjeda, dok je s 2:1 nad Toplicama slavio OK Olimpik. Nakon male na red je došla i mini odbojka, pa su dvije prve utakmice odigrale i djevojčice kategorije 2007. godište i mlađe, pod vodstvom trenerice Jožice Gregorin. I one mogu biti zadovoljne startom u jakoj konkurenciji. Poražene su od ekipe Olimpik 6 sa 1:2, a pobijedile su Dinamo 5 sa 2:1. Sljedećega vikenda nastupit će mlađe kadetkinje (2003. i 2004. godište), u velikoj odbojci. - Odbojka u Hrvatskom zagorju praktički ne postoji. Nastojimo popularizirati taj sport koji je dosta popularan u svijetu. Imamo dva registrirana kluba u Hrvatskom zagorju: OK Bedekovčina i ŽOK Toplice. Ove godine će naša dva zagorska kluba osnovati neformalnu Zagorsku ligu u mini i maloj odbojci – zaključuje Halapir, kojemu je želja da se osnuje i Odbojkaški savez u Zagorju, a sve zainteresirane za odbojku poziva da se jave. Zainteresirani mogu dobiti informacije na broj Roberta Halapira 091 526 4784 ili doći na trening na određenim lokacijama, a o kojima se podatci mogu pronaći na facebook stranici ŽOK Toplice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook