Prethodni članak
Sljedeći članak

Zlatne kune primile tvrtke AquafilCro, Valoviti papir Dunapack i Dundo – promet

Kristalna plaketa za najuspješnije srednje trgovačko društvo u 2014., 2015. i 2016. godini dobila je tvrtka ZHM Horvat d.o.o. iz Konjščine


Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina danas su najuspješnijim tvrtkama u Krapinsko-zagorskoj županiji u 2017. godini dodijeljene Zlatne plakete.

Plaketu Zlatna kuna za najuspješnije veliko trgovačko društvo primila je tvrtka AquafilCRO d.o.o. iz Oroslavja. Tvrtka se bavi preradom sirovine za tekstilnu industriju, a u Hrvatskoj je prisutna od 2001. godine. Društvo je 100 posto orijentirano na izvoz, a svoj asortiman plasira preko distribucijsko prodajne mreže Aquafil Italija. – U ovih 16 godina imali smo dosta uspona i padova, kao i jedan veliki požar, no preživjeli smo. Ovo je priznanje za naših gotovo 300 zaposlenika, od kojih je većina s nama 10, pa i 15 godina. Ove godine u ovoj je kategoriji bila velika konkurencija za plaketu, no ne osjećamo se najboljima, već jednakima među prijateljima – komentirao je član Uprave poduzeća Saša Muminović.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava, plaketu Zlatna kuna dobila je tvrtka Valoviti papir – Dunapack d.o.o. iz Zaboka. Tvornica je s prvom proizvodnjom započela u jesen 2003. godine, a službeno otvorenje bilo je 2004. godine. Sve do danas, Valoviti papir Dunapack sa svojim osnivačem je nastavio kontinuirano ulaganje u tvornicu, a ističu se tržišta Slovenije, Mađarske, Austrije i BiH, a sveukupni iznos dosad uloženog iznosi 38,5 milijuna eura. – Hvala u ime svih djelatnika, priznanje je stiglo u pravo vrijeme jer ove godine slavimo 15 godina poslovanja. Sada smo lider na hrvatskom tržištu, a počeli smo od nule. Snaga i vrijednost naše kompanije su ljudi, imamo 230 radnika u Zaboku, a iduće godine planiramo proširenje, nove strojeve, a nadam se i ljude – rekao je Zvonimir Čuljak ispred Valovitog papira – Dunapack.

Najuspješnije malo trgovačko društvo jest Dundo – promet d.o.o, iz Radoboja. Obiteljsko poduzeće osnovano je 1983. godine kao bravarko – limarska radionica. Trenutno trvrtka ima 49 zaposlenih, a bavi se laserskim rezanjem te CNC savijanjem i obradom metala, preradom lima i svih vrsta metalnih proizvoda. – Ponosan sam. Prije 35 godina nismo imali telefona, cesta, poslove smo sklapali u gostionicama, a ipak smo se održali. Danas je drugačije poslovati. Ovo je naša peta Zlatna kuna i zahvaljujem na priznanju. Imamo planove za proširenje i iduće godine možda odemo i u srednje poduzeće – rekao je osnivač Marijan Dunaj.

Kristalnu plaketu za najuspješnije srednje trgovačko društvo u 2014., 2015. i 2016. godini dobila je tvrtka ZHM Horvat d.o.o. iz Konjščine, čiji vlasnik Zoran Horvat je na ovom priznanju zahvalio kompletnom kolektivu svojeg poduzeća, koji je za to najzaslužniji.

Čestitke svim poduzetnicima i gospodarstvenicima koji su u ovim izazovnim vremenima uspjeli ispuniti kriterije Komore i dobiti priznanja, uputio je predsjednik HGK Županijske komore Krapina Josip Grilec, ističući da je Krapinsko – zagorska županija izvozna županija, koja ima 70 % izvoza i koja 47 % prihoda ostvaruje u proizvodnji, a oko 30 % na trgovini.

Potpredsjednik HGK Josip Sacher uputio je pohvale krapinskoj Komori i kvalitetnom gospodarskom okruženju. – Cijela Hrvatska može na vašem primjeru naučiti kako osvajati tržište i na njemu se snalaziti – istaknuo je Sacher te poželio dobre rezultate i u ovoj i idućoj godini.

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović naglasio je da jedinice lokalne samouprave moraju zahvaliti obrtnicima i gospodarstvenicima. – Da nema vas, naši proračuni se ni nebi punili i ne bismo se mogli hvaliti našim projektima. Upravo zbog gospodarstvenika i obrtnika lokalna samouprava može funkcionirati – istaknuo je Gregurović.

Župan Željko Kolar također je uputio čestitke na sjajnim rezultatima u 2017. godini te istaknuo kako se veseli rezultatima iz 2018., koja bi trebala biti još bolja. – Mi smo prva županija u Hrvatskoj koja je izašla iz recesije i druga po broju novootvorenih radnih mjesta. U ključnim trenucima uspjelo se zadržati ljude na poslu i investirati u nove tehnologije – rekao je župan Kolar, dodavši da je trenutak kada se bilježi kontinuirani rast BDP – a idealno vrijeme da se rastereti gospodarstvo. – Hvala vama i vašim zaposlenicima na ovakvom radu i ljudima, jer iz naše je županije ipak najmanje ljudi otišlo raditi vani – rekao je župan.

Na svečanosti su dodijeljena i priznanja za obljetnice trgovačkih društava. Za 60 godina postojanja nagrađeni su Perfa d.o.o. iz Donje Stubice i Stražaplastika d.d. iz Huma na Sutli. Priznanje za 55 godina postojanja primio je Trgocenntar d.o.o. iz Zaboka i Veterinarska stanica Zlatar Bistrica d.o.o., za 40 godina postojanja nagrađena je Oprema Špoljar d.o.o. iz Zaboka, za 35 Dundo – promet d.o.o, iz Radoboja, a za 30 godina Stepping d.o.o. iz Zaboka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook