Prethodni članak
Sljedeći članak

Zlatna misa vlč. Milana Juranića


U župnoj crkvi sv. Katarine u Zagorskim Selima, vlč. Milan Juranić proslavio je jučer svoju zlatnu misu.

Proslava 50. obljetnice svećeničke službe započela je svečanim euharistijskim slavljem kojeg je predvodio zlatomisnik zajedno sa okupljenim župnicima susjednih župa, dekanom tuheljsko -pregradskog dekanata preč. Ivanom Mikecom te zagorskim arhiđakonom mons. Ivanom Miklenićom koji je propovijedao.

Kroz propovijed mons. Miklenić prisjetio se djetinjstva, odrastanja i školovanja vel. Juranića, trenutka kad biva zaređen za svećenika ali i likovne umjetnosti, istraživanja i promoviranja zdravog načina življenja te mnogobrojnih drugih hobija i aktivnosti kojima se slavljenik bavi.

Vel. Milan rođen je 02. listopada 1946. godine u selu Cigrovec, župa Pregrada kao sedmo dijete svojih roditelja Vilima i Ljubice.

Nakon završene osnovne škole, upisuje klasičnu gimnaziju na Šalati u Zagrebu, potom Teološko –filozofski  fakultet u Zagrebu, a 1972.godine zaređen je za svećenika po zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Franji Kuhariću. 

Mladu misu proslavio je 02.07.1972. u Pregradi.

Bio je kapelan u župi sv. Josipa u Zagrebu, Velikom Bukovcu, Bednji i Daruvaru.

1975. postaje župnikom u Sutlanskoj Poljani., 1983. župnikom u Zagorskim Selima i te dvije župe vodi sve do današnjeg dana.

U nekoliko navrata bio je i dekan tuheljsko – pregradskog  dekanata.

Također, mons. Miklenić prenio je pozdrave i uputio čestitku slavljeniku u ime zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

U ime župljana obiju župa kojima vel. Juranić upravlja čestitku su uputili Danijela Maček i Ivica Ivanković, u ime mladih Izabela Zgorelec, a načelnica općine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak te vjeroučiteljica i ravnateljica osnovne škole Kumrovec Maja Preglej  predale su kao poklon  župniku sliku na platnu, akademske slikarice Adriana Čelec iz Klanjca uz prigodno cvijeće.

Na kraju misnog slavlja okupljeno mnoštvo vjernika koje je ispunilo crkvu sv. Katarine do zadnjeg mjesta iz sveg srca je zapjevalo svom župniku Falu!

Nakon svete mise svi svećenici, župljani i brojni gosti,  uz glazbenu pratnju sastava „ Taborgradski dečki“ ,  druženje su nastavili  za svečanim ručkom koji je za sve pripremljen na otvorenom prostoru na općinskom trgu u Zagorskim Selima, s kojeg se pruža veličanstven pogled na pitome zagorske brege.

Dragom zlatomisniku molimo od Boga da ga nagradi za svećeničku službu koju tako iskreno i ponosno služi te da ga podrži u dobrom zdravlju i vedrom duhu na još puno ljeta.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook