Prethodni članak
Sljedeći članak

Zlataru i Svetom Križu Začretju s partnerima odobreno po pola milijuna kuna za edukaciju o gospodarenju otpadom

Riječ je o provedbi Programa izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”, uz specifični cilj, smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagališta


Odlukom Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Gradu Zlataru kao nositelju  i parterima u projektu, općinama Mače, Marija Bistrica i Zlatar Bistrica, odobreno je 500 tisuća kuna za projektni prijedlog 'Zeleni bregi'.

Riječ je o  provedbi Programa izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”, uz specifični cilj, smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagališta. – Radi se o projektu koji će se provoditi kroz dvije godine, nakon potpisivanja ugovora, a on će biti potpisan u roku 45 dana. Sredstav ćemo utrošiti na edukacije, igračke za dječje vrtiće, radijske emisije, letke, plakate i slično, s ciljem da se građani, odnosno djeca od najmlađe dobi educiraju o važnosti odvajanja otpada – kaže gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan - Pentek.

Isti iznos odobren je i Općini Sveti Križ Začretje, također za provedbu programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom.

U veljači 2018. godine Općina Sveti Križ Začretje sa partnerom Općinom Bedekovčina sklopila je sporazum o udruživanju u provedbi projekta „Zeleno srce Zagorja“. Projekt je prijavljen na otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga  koji se provodi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ za financijsko razdoblje 2014.-2020. financiran od Europske unije.

U sklopu mjera za provođenje izobrazno-informativnih aktivnosti na području obuhvata projekta provodit će se sve izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području Općine Sveti Križ Začretje i Općine Bedekovčina, uključujući i provođenje akcija prikupljanja otpada te osmišljavanje i provedbu poticajnih aktivnosti kojima će se poticati razvoj dobre prakse u gospodarenju otpadom kod svih sudionika.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook