Prethodni članak
Sljedeći članak

Zlatarski župnik obilježio vrijedan jubilej

Cerovečki predvodio je u Zlataru misno slavlje u zajedništvu sa svećenicima, mons. Lovrom Cindorijem, mons. dr. Zvonkom Kurečićem, vlč. Franjom Mezakom iz Desinića, vlč. Jozom Jurićem iz župe sv. Leopolda Požega i uglednim isusovcem i profesorom Petrom Galaunerom


Prvoga srpanjskog dana, kada je svečanim misnim slavljem krapinski župnik Tomica Šestak slavio 25. obljetnicu svojega svećeništva, isti je jubilej u zlatarskoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije slavio domaći župnik, vlč. Dragutin Cerovečki. Zagrebački nadbiskup , kardinal Josip Bozanić, imenovao ga je ljeti 2013. zlatarskim župnikom. Do tada je bio župnik župe Sv. Pavla u Retkovcu, istočnome dijelu Zagreba. Domaći je sin, rođen 1966. godine u Radoboju, gdje je i završio osnovnu školu. Istodobno bio je i polaznik glazbene škole u Krapini. Nakon osnovnog obrazovanja upisao se u poznatu varaždinsku Glazbenu školu, u kojoj je ostao do trećega razreda, nakon čega je odlučio nastaviti školovanje u klasičnoj gimnaziji na zagrebačkoj Šalati gdje je 1985. i maturirao.

Diplomirao je u ožujku 1993. na Teološko- bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, a u lipnju zaredio ga je kardinal Franjo Kuharić.Mladu misu slavio je 25. srpnja, na blagdan Sv. Jakova u rodnoj župi Radoboj. Prva služba bila je služba župnog vikara u Požegi. Nakon dvije godine dobio je dekret za župnog vikara u župu Oroslavje, gdje je bio godinu dana, nakon čega je tri godine bio u svetištu Majke Božje Bistričke. Prvo mjesto upravitelja župe dobio je na Trnjanskoj Savici, u novoosnovanoj župi bl. Alojzija Stepinca. Od studenog 2008. bio je župnik u Retkovcu.

Obilježavajući svoj svećenički jubilej, vlč. Cerovečki predvodio je u Zlataru misno slavlje u zajedništvu sa svećenicima, mons. Lovrom Cindorijem, mons. dr. Zvonkom Kurečićem, vlč. Franjom Mezakom iz Desinića, vlč. Jozom Jurićem iz župe sv. Leopolda Požega i uglednim isusovcem i profesorom Petrom Galaunerom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook