Prethodni članak
Sljedeći članak

Zlatarska Udruga osoba s invaliditetom nastavlja s radom

Jurica Bizjak izabran je za predjednika udruge, za tajnicu i rizničarku izabrana je Ines Kunić, a dopredsjednice su Lea Puljčan i Darinka Dumbović


Na skupštini održanoj prije mjesec dana predsjednik Jurica Bizjak podnio je ostavku, no tada formirana komisija nije pronašla druge kandidate te je udruzi prijetilo gašenje. No zlatarska Udruga osoba s invaliditetom ipak nastavlja s radom.

Na skupštini održanoj u nedjelju Jurica Bizjak izabran je za predsjednika udruge, za tajnicu i rizničarku izabrana je Ines Kunić, a dopredsjednice su Lea Puljčan i Darinka Dumbović. Izabran je i Upravni i Nadzorni odbor udruge. – Ne mogu biti predsjednik kakav je bio Davor Brlić niti nadmašiti njegov rad, no učinit ću sve što mogu da udruga nastavi u pravom smjeru. Moramo se potruditi i dati od sebe 100 posto, pa će pomoć doći i od drugih – rekao je Bizjak.

Ovom je prigodom obilježena i 15. godišnjica udruge koja se u tom razdoblju pokazala kao jedna od najuspješnijih u Zagorju te su dodijeljene diplome i zahvalnice predstavnicima Krapinsko – zagorske županije, Grada Zlatara, općina, udruga, poduzeća, ustanova i organizacija koji su tijekom godina pomagali njezin rad, kao i osnivačima i bivšim tajnicima udruge. Zamjenica župana Jasna Petek čestitala je 15. godišnjicu te pozvala udrugu da se javlja na natječaje, izrađuje projekte, surađuje sa srodnim udrugama i napomenula da KZŽ i dalje otplaćuje mjesečno leasing za jedno vozilo udruge. Da ima novaca, samo treba raditi i znati do njega doći kroz natječaje i projekte, napomenuo je i načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić, a predsjednica Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida Jozefina Kranjčec pozvala je lokalne i županijske čelnike da pomognu udruzi te obećala i pomoć HSUTI - a, uz poruku da udruga mora imati dobru volju, viziju i entuzijazam te ljude koji će svakodnevno raditi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook