Prethodni članak
Sljedeći članak

Zlatarščani dobili pametnu klupu

Klupa ima vlastito napajanje, USB priključak za punjenje mobitela, tableta i sličnih uređaja te kapacitet za 4 osobe i 4 bicikla


U središtu Zlatara, pored kioska Tiska, postavljena je pametna klupa koja koristi solarnu energiju. Klupa ima vlastito napajanje, USB priključak za punjenje mobitela, tableta i sličnih uređaja, akumulator koji daje mogućnost da se s vremenom može ugraditi punjač za elektro bicikle. Kapacitet joj je 4 osobe i 4 bicikla, a solarni paneli imaju garanciju 8 godina.

Pametna klupa, koja je nabavljena u sklopu projekta 'Ride&bike' Krapinsko – zagorske županije, u Zlataru je predstavljena jučer. – U projektu smo zajedno sa Županijom i još nekoliko gradova i općina, a radi se zapravo o biciklističkom odmorištu. Grad Zlatar uključio se u projekt cikloturizma. Na žalost, klupa još nema wi-fi, no i to će biti kroz kojih tjedan dana, tako da osim punjenja mobitela, građani mogu koristiti i internet. Odlučili smo se pratiti obilježja Grada Zlatara, pa smo uzeli našu zlatnu boju za pametnu klupu. I gradski sat koji dolazi na kružni tok uskoro bit će takve boje, kao i novi štandovi, jer nam je želja koristiti boju prema kojoj će Zlatar biti prepoznatljiv – istaknula je ovom prilikom gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek. Pametna klupa stoji 14,5 tisuća kuna plus PDV, u projektu je u tu namijenu dobiveno 3,5 tisuće kuna, a ostatak troškova snosi Grad Zlatar. Valja reći kako je klupu izradila tvrtka Solar Zagorje iz Oroslavja. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook