Prethodni članak
Sljedeći članak

Živi zid predao kaznenu prijavu protiv Bandića i Puh

Prvenstveni razlog prijave Živog zida je sumnjivo zaposlenje brata Marije Puh u ZET-u, navode u Živom zidu


Živi zid danas je predao kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i saborske zastupnice Marije Puh.

- Prvenstveni razlog prijave Živog zida je sumnjivo zaposlenje brata Marije Puh u ZET-u. Naime, poznato je da je Milan Puh nekoliko mjeseci prije prelaska zastupnice Marije Puh u klub zastupnika Milana Bandića zaposlen u ZET-u, zagrebačkoj tvrtki koju kontrolira gradonačelnik, što je moguće kršenje Članka 339. Kaznenog zakona – stoji na službenoj stranici Živog zida.

Podsjetimo, Marija Puh, bivša saborska zastupnica HNS – a, nedavno je pristupila stranci Bandić Milan 365 – stranka rada i solidarnosti, a potom je Živi zid i najavio podnošenje prijave. Na pressici u Mariji Bistrici, prilikom objave da ulazi u Bandićevu stranku, Puh je komentirala ove optužbe. - Moj brat je davnih dana zaposlen u ZET – u, prije nego sam ja uopće upoznala gradonačelnika i porazgovarala s njim, pa ne vidim tu nikakav problem. Da li bi sada svi Zagorci trebali otići iz ZET – a zbog toga što je Zagorje na neki način stalo uz stranu gradonačelnika? Nema tu nikakve političke trgovine, ponavljam, svi koji tvrde da je u igri politička trgovina očito govore iz vlastitog iskustva – tada je na novinarsko pitanje odgovorila Marija Puh, tvrdeći da osnove za prijavu nema i da je sve lako provjerljivo.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook