Prethodni članak
Sljedeći članak

Žena iz Začretja osuđena zbog nasilja prema sestri: 'Ti si zla, kučketino'

Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije ni u kakvoj vezi s opisanim događajima, niti navedenim osobama


Ovog je utorka, 24. siječnja, Općinski sud u Zlataru javno objavio presudu svoje Stalne službe u Zaboku, vezanu za događaj koji se dogodio u travnju prošle godine, a u kojem je (sada 36-godišnja) žena iz Švaljkovca u općini Sveti Križ Začretje, kako stoji u sudskoj presudi, počinila nasilje u obitelji prema svojoj sestri.

Ona je, navodi se u obrazloženju presude, priznala krivnju, a njena sestra nije svjedočila, jer, kako je sud pojasnio, sestra je „pridržala blagodat uskrate svjedočenja protiv okrivljene, svoje sestre“.

Također, sud je uzeo u obzir i prekršajnu prijavu koju je, po dojavi o obiteljskom nasliju, podnijela Policijska postaja Zabok te je na koncu ženu proglasio krivom za nasilje u obitelji.

Kako, između ostalog, stoji u presudi, kriva je što je dana 11. travnja 2022. u 13,00 sati u obiteljskoj kući počinila nasilje u obitelji prema sestri, na način da ju je vrijeđala i omalovažavala pogrdnim riječima "Ti si zla, pokvarena, kujetino, kučketino!" te joj uzimala stvari (jastučnice i knjige) iz ruku i bacala na pod. Nadalje, nakon što je sestra izašla van u dvorište, Katarina je zaključala ulazna vrata kuće i ostavila ključ u bravi tako da njena sestra nije moga ponovno ući u kuću.

Za sve to, ženi, koja je inače već ranije osuđivana zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, sud je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 500 kuna, a također mora platiti i 100 kuna sudskih troškova.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook