Prethodni članak
Sljedeći članak

Željka Benčić izabrana za potpredsjednicu Interesnog odbora Ženske inicijative HNS-a

Željka Benčić je predsjednica Ženske inicijative HNS-a Krapinsko-zagorske županije

  • Željka Benčić (druga s lijeva)

    Željka Benčić (druga s lijeva)


Na izbornoj skupštini Središnjeg interesnog odbora Ženske inicijative HNS-a izabrano je novo vodstvo. Za predsjednicu Ženske inicijative izabrana je Karolina Juzbašić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Međimurske  županije, dok je za jednu od potpredsjednica izabrana Željka Benčić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Krapinsko-zagorske županije.

Organiziranjem kroz interesni odbor Ženske inicijative, HNS pruža mogućnost članicama da se posebno bave stvaranjem politika jednakih mogućnosti, poručila je Željka Benčić. Žene u politiku unose svoje kriterije, odgovornost i predanost, i kao takve su neizostavna snaga u stranačkim aktivnostima i društvu u cjelini. Želimo potaknuti i aktivirati žene da budu aktivne sudionice u kreiranju i stvaranju lokalne i regionalne vlasti.

Novo vodstvo Ženske inicijative HNS-a  stavit će naglasak na obrazovanje, tržište rada, ekonomsko osnaživanje žena, te se  zalagati za potpunu i istinsku ravnopravnost spolova.

Podršku Željki Benčić pružile su članice Ženske inicijative HNS-a Krapinsko-zagorske županije Đurđa Labaš, Renata Novak, Valentina Cerovec, Ivana Piljek, Maja Pepelko i tajnica Sjevero-zapadno hrvatskog regionalnog saveza HNS-a Klementina Čavužić.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook