Prethodni članak
Sljedeći članak

'Zbog čestih nestanaka struje kvare nam se svi uređaji'

Igor Jušić iz Družilovca javio nam se s problemom vezanim uz učestale nestanke električne energije, koji su pogotovo izražen za većih nevremena


S dva problema, koja nikako ne mogu riješiti u svojoj općini, javili su se Igor Jušić i supruga, u nadi da ćemo javnim objavljivanjem potaknuti odgovorne da te probleme počnu rješavati. Jušići, naime, muku muče sa čestim prekidima u opskrbi električnom energijom, a za vrijeme brojnih nevremena ovog ljeta struje nisu imali čak 21 sat.

U Družilovcu postoji problem redovne opskrbe strujom, praktički, nakon svakog jačeg nevremena. Bio to vjetar, kiša, ledena kiša ili snijeg, nestaje struje. Ti nestanci struje mogu biti od pola sata, ali u zadnjem nevremenu struja je falila preko 21 sat. Nakon što se struja nakon 21. sata vratila, nastao je problem s vodom. Struja pokreće crpke za lokalni vodovod, tako da smo dva dana bili bez struje, a onda treći dan bez vode – potužio se Jušić dodajući kako je o problemu izvijestio i načelnika koji mu je rekao neka se obrati Elektri što ga je također razočaralo jer smatra da je upravo načelnik onaj koji mora zastupati interese svojih mještana.

- Taj nestanak struje od 21 sat nije prvi puta. U tom mjesecu su bila tri nevremena i u tri navrata smo bili bez struje, a da ne velim da se u zadnjih 15 do 20 godina to događa prilikom svakog nevremena. Iz  tog razloga se kvare uređaji, iz razloga što je dotrajala distribucijska mreža je slab napon koji je isto uzrok kvarova. Jest da je Elektra u zadnje vrijeme promjenila stupove i rasvjetna tijela, međutim, struja ne ide preko stupova niti preko rasvjetnih tijela. Struja ide preko trafostanice i žica koje se sustavno ne obnavljaju. Znači, nije dovoljno samo malo zašminkati i reći – je, radimo!, jer taj problem traje već godinama, ako ne i desetljećima – razočaran je i ljut Igor Jušić.

O problemu Igora Jušića upit smo poslali i HEP – u koji ga je proslijedio Elektri Zabok. - Za konkretnu pritužbu korisnika mreže g. Jušića iz Družilovca, u evidenciji kvarova Elektre Zabok dana 10.08.2017.godine registriran je dugotrajni zastoj uzrokovan olujnim nevremenom praćenim kišom i jakim vjetrom. Zbog toga je na području Krapinsko - zagorske županije bez napajanja električnom energijom ostala 131 transformatorska stanica 10(20)/0,4 kV preko kojih se električnom energijom opskrbljuje  oko 10.000 kupaca, pa tako i gospodin Igor Jušić iz Družilovca. Do ispada dalekovoda došlo je 10.08.2017. godine u 19,34 sati.

Dežurne ekipe Elektre Zabok odmah su pristupile utvrđivanju mjesta kvarova i njihovom otklanjanju. Dio transformatorskih stanica je istu večer uključen, a preostalih 11 transformatorskih stanica je ostalo isključeno zbog višebrojnih kvarova na dalekovodu. Popravak kvarova je nastavljen idući dan, tako da su zadnje transformatorske  stanica uključene 11.08.2017. godine u 16,10 sati – stoji u odgovoru. Iz Elektre Zabok rekli su kako su problemi nastali zbog padova stabla koji su se nalazila na zapuštenim privatnim poljoprivrednim površinama. Ipak, priznaju kako na području Družilovca postoje problemi u opskrbi  te da su tamo zabilježena 28 zastoja u 2017. godini.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook