Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAŽELI DANAS ZA SRETNIJE I BOLJE SUTRA: ‘U kratko vrijeme rada na terenu čuli smo već mnoga pozitivna iskustva zaposlenih žena i korisnika’

Projekt čiji je nositelj Udruga Kućna pomoć predstavljen je danas na početnoj konferenciji u Markušbrijegu


Nakon potpisivanja ugovora s novozaposlenim ženama, projekt ‘Zaželi danas za sretnije i bolje sutra’, financiran u cijelosti iz Europskog socijalnog fonda, a čiji je nositelj udruga Kućna pomoć iz Lobora, s 2. studenim krenuo je i na terenu. Podsjetimo, Udruga Kućna pomoć je u srpnju ove godine potpisala ugovor za projekt „Zaželi danas za sretnije i bolje sutra“, u ukupnoj vrijednosti od 3.858.438,11 kuna, a projektom, koji traje do 25. siječnja 2021. godine, omogućeno je zapošljavanje 18 žena sa Zavoda za zapošljavanje. Žene koje se nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada pružaju usluge pomoći u kući za 120 korisnika u nepovoljnom položaju, s područja grada Zlatara i općina Zlatar Bistrica, Lobor, Mihovljan, Novi Golubovec, Konjščina i Mače, identificiranima za primanje usluge pomoći koja im nije osigurana iz drugih izvora.

Tim je povodom danas u prostorijama udruge u Markušbrijegu održana početna konferencija na kojoj su javnosti predstavljene aktivnosti i ciljevi projekta, a prisustvovale su joj sve zaposlenice te partneri u projektu. Predsjednik Udruge Kućna pomoć Damir Hubak prisutne je upoznao s radom udruge osnovane još 2006. godine. – Provodimo tri programa, Pomoć u kući, započet 2007., Dnevni boravak za starije koji je krenuo 2008. godine, a sada i ovaj projekt, koji će biti dodatni plus našem radu. Zahvaljujem svim jedinicama lokalne samouprave na dosadanjoj pomoći u realizaciji naših programa te što su sada ovdje kao partneri i vjerujem da će projekt krenuti u dobrom smjeru – istaknuo je Hubak.

Detaljnije je projekt predstavila njegova voditeljica, Lidija Jurinić, ističući da su zaposlene žene koje su u nepovoljnom položaju, odnosno dugotrajno nezaposlene, strarije od 50 godina, s najviše završenom srednjom školom, a pomoć provode za korisnike svakodnevno ili na tjednoj bazi za minimalno po 4 korisnika, kojima obavljaju kućne poslove i pomažu pri osobnoj higijeni. – Dodatna prednost je edukacija žena jer mogu položiti tečajeve, primjerice za njegovateljice ili prema svojim preferencijama, koji će im omogućiti veću zapošljivost i nakon završetka projekta. U ovo kratko vrijeme rada na terenu, čuli smo već mnoga pozitivna iskustva žena i korisnika – dodala je Lidija Jurinić, što je u ime u zaposlenih žena potvrdila i jedna od grontodomaćica, Ana – Anita Mutak. – Neki korisnici trebaju samo razgovor, mnogi su invalidne osobe i svaka im je pomoć dobrodošla. Napekli smo se već štrukla, radi se, pomaže, trudimo se. Zadovoljne smo i mi i korisnici – rekla je.

Kao partneri u projektu tu su i Hrvatski zavod za zapošljavanje, ispred kojeg je riječi podrške uputila Mirjana Jurman te Centar za socijalnu skrb Zlatar Bistrica, u ime kojeg je čestitke partnerima uputila ravnateljica Marija Kurtanjek Balić. U ime projektnih partnera odnosno općina i gradova prisutnima se obratio načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić. – Ova udruga je počela na entuzijazmu nekoliko ljudi, puno su radili volonterski u plemenitom cilju, i odobrenje ovg projekta je jedna zaslužena financijska nagrada, koju je vodstvo udruge uspjelo ishodovati i donijeti ne samo u općinu Lobor i naše JLS već u mnoge kuće i brojnim potrebitim ljudima. Za nas, općine i grad, nije bilo upitno hoćemo li se pridružiti projektu – rekao je Miholić.

Ovom su prilikom partneri u projektu potpisali i Sporazum o suradnji, a potom su zaposlenicama podijeljeni bicikli za teren, osigurani u sklopu projekta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na većini cesta vozi se uz povoljne vremenske uvjete i bez posebnih ograničenja. Poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su na dionicama cesta na kojima traju radovi. Danas od 14 do 23 sata na pojedinim državnim ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program