Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAVRŠNICA LIGE LIMAČA: Dinamo očekvano prvi, Rudar DZ dostojno prezentirao Hrvatsko zagorje

U Dubravi Zabočkoj održana završnica lige limača NS Zagreb


Na igralištu Rudara u Dubravi Zabočkoj održana je završnica lige limača NS Zagreb. Uz domaće limače Rudara DZ, pravo natjecanja na ovoj završnici stekli su i limači Dinama, Segeste, Ilovca, Gorice i Dubrave Tim kabel. Nakon devet odigranih utakmica najviše su pokazali limači Dinama, pod vodstvom trenera Jakova Guje, i oni će predstavljati NS Zagreb na završnici PH za limače. Dinamovci su krenuli silovito od početka i sasvim zasluženo stiglo do naslova prvaka NS Zagreb, a sada se od njih očekuje da naprave posao i na nacionalnoj razini. Nakon što su u skupini s 8:1 savladali Segestu i s 3:0 Ilovac, u finalu ih je dočekala Gorica koju su pobijedili sa 4:0. Iz redova Dinama proglašeni su i najbolji igrač, kao i najbolji strijelac turnira. Tako je najbolji igrač Tin Miljak, a najbolji strijelac Lovro Vega, dok je najboljim vratarem proglašen Patrik Strmić iz Gorice.


Limači Rudara DZ pod vodstvom trenera Renata Černjevića i više nego dostojno su prezentrali svoju županiju. Odličnu su krenuli protiv Dubrave Tim kabel i s dva pogotka Gabrijela Kolara-Kovačića i jednim Karla Miljana došli do pobjede od 3:0, na veliko oduševljenje domaće publike. Nisu bili bez šansi ni u utakmici protiv Gorice, koju su izgubili s 3:1, a jedini pogodak u toj je utakmici za njih postigao Antonio Sinković. Šteta što je isti igrač promašio kazneni udarac kod rezultata 3:1, jer su limači Rudara DZ bili u velikom naletu, no vrata velikog finala protiv Dinama zaključao im je vratar Gorice, Patrik Strmić, kojeg je upravo utakmica protiv Rudara DZ promovirala u najboljeg vratara turnira. U utakmici za 3. mjesto Segeseta je jednostavno pokazala veću kvalitetu, no i četvrto mjesto lijepi je uspjeh za njih i vrijedan svake pažnje.


-Zadovoljni smo što smo uopće došli do ove završnice, ali i samom našom izvedbom na njoj. Četvrto mjesto je naša realnost, više nismo ni zaslužili, iako smo uz malo sreće mogli i do finala. Ja sam kao trener prezadovoljan. Moji limači dali su sve od sebe, što mi je najvažnije, a isto tako dobro su se zabavili i uživali u nogometu. Veliko hvala cijelom klubu, a prije svih predsjedniku Rudara DZ, Mariu Videku i našem voditelju omladinskog pogona, Nenadu Kovačiću, na podršci tijekom cijele sezone, a posebno na tome što su nam omogućili da završnicu igramo na našem travnjaku, pred našim gledateljima. – riječi su trenera limača Rudara DZ, Renata Černjevića.
Nakon što je samo tri dana ranije odlično organizirao finale nogometnog kupa NS KZŽ, Rudar DZ odlično je organizirao i ovu završnicu limača NS Zagreb i zaslužuje sve pohvale.

Rezultati
Skupina A: Segesta – Dinamo 1:8, Dinamo – Ilovac 3:0, Ilovac – Segesta 1:8
Poredak: 1. Dinamo 6 (11:1), 2. Segesta 3 (9:9), 3. Ilovac 0 (1:11)

Skupina B: RUDAR (DZ) – Dubrava Tim kabel 3:0 (G. Kolar-Kovačić 2, Miljan), Dubrava Tim kabel – Gorica 0:5, RUDAR (DZ) – Gorica 1:3 (A. Sinković)
Poredak: 1. Gorica 6 (8:1), 2. RUDAR (DZ) 3 (4:3), 3. Dubrava Tim kabel 0 (0:8)

Za 5. mjesto: ILOVAC – DUBRAVA TIM KABEL 4:3 (9 m)
Za 3. mjesto
SEGESTA – RUDAR DZ 6:1 (3:0)
DUBRAVA ZABOČKA: igralište Rudara DZ, GLEDATELJA: 100, SUDAC: N. Bedeniković (Zabok)
STRIJELCI: 1:0 Zrile 3', 2:0 Krznar 10', 3:0 Zrile 17', 4:0 Zrile 24', 4:1 Cesarec 32', 5:1 Jergović 34', 6:1 Knežević 40'
SEGESTA: Tominić, Dragaš, Pavičić, Zrile, Fetić, Marčelja, Krznar, Rendulić, Knežević, Vuletić, Perković, Krištopović, Jergović. TRENER:
RUDAR (DZ): Cigula, E. Kolar-Kovačić, L. Bartol, Tkalec, Kovačić, A. Sinković, Lončar, L. Sinković, Kurek, G. Kolar-Kovačić, Miljan, J. Bartol, Cesarec, Krznar, T. Gregurić, Vurnek, I. Gregurić. TRENER: Renato Černjević
FINALE
DINAMO – GORICA 4:0 (3:0)
DUBRAVA ZABOČKA: igralište Rudara DZ, GLEDATELJA: 100, SUDAC: Z. Fotivec (Špičkovina).
STRIJELCI: 1:0 Vego 4', 2:0 Vego 6', 3:0 Majić 10', 4:0 Ilijanić-Pribić (ag).
DINAMO: Omazić, Horvat, Raguž, Komesarović, Šimunac, Musić, Hren, Matić, Vega, Lujić, Pavlak, Soldo, K. Ivančić, Badrov, Miljak, Majić, L. Ivančić. TRENER: Jakov Guja
GORICA: Strnić, Blažević, Josić, Kučiš, Karabatić, Modlic, Ferenček, Dukić, Krišto, Puškarić, Dolački, Ilijanić-Pribić, Ražov, Martinaj, Herman, Balić, Panižić, Imprić. TRENER: Tomica Kvakan

Konačni poredak: 1. Dinamo, 2. Gorica, 3. Segesta, 4. RUDAR DZ, 5. Ilovac, 6. Dubrava Tim kabel

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook