Prethodni članak
Sljedeći članak

Završeni su radovi na uređenju prostora zabočke hitne, TIM T1 tamo se seli u rujnu

U srpnju 2018. godine ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić podnio je zahtjev Ministarstvu zdravstva RH radi utvrđivanja uvjeta za obavljanje zdravstvene djelatnosti glede prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme na novoj adresi – kažu iz Županije


Na proljeće smo pisali o tome da su krenuli radovi na sanaciji prostora u Zaboku u kojeg će se preseliti Tim T1 hitne medicinske pomoći koji je trenutno smješten u prostorima Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana. Prostori za Ispostavu zabočke hitne uredili su se u bivšim prostorima mikrobiološkog laboratorija u Zaboku, na adresi Trg Sv. Jelene 6. Obzirom da je rok za dovršetak radova bila sredina srpnja, odlučili smo provjeriti jesu li radovi privedeni kraju i kada bi se trebalo odviti preseljenje.

Čekanje rješenja Ministarstva

Iz Županije su nam rekli kako je uređenje prostora buduće Ispostave Ispostave Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko - zagorske županije na novoj lokaciji u Zaboku uspješno je završeno, sukladno ugovorenim rokovima do kraja srpnja ove godine. - Budući je prostor suterenski, odrađeni su i radovi na sustavu drenaže zgrade, a uređeno je i pročelje ispred ulaza u novu Ispostavu. U srpnju 2018. godine ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić podnio je zahtjev Ministarstvu zdravstva RH radi utvrđivanja uvjeta za obavljanje zdravstvene djelatnosti glede prostora, radnika i medicinsko - tehničke opreme na novoj adresi – kažu iz Županije. Stručno povjerenstvo Ministarstva zdravstva obavilo je i pregled radi utvrđivanja uvjeta za početak rada Ispostave Zavoda za hitnu medicinu KZŽ na novoj lokaciji proteklog petka. Po dobivanju Rješenja Ministarstva zdravstva o ispunjavanju uvjeta za rad Ispostave Zavoda na novoj lokaciji, a što se očekuje u rujnu, Ispostava Zabok Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko - zagorske županije počet će s radom na novoj lokaciji. Troškovi uređenja prostora, s obzirom da je potrebno još točno odrediti izvan troškovničke troškove, dodaju iz Županije, iznose oko 450.000 kuna.

Negodovanje od 2013. godine

Podsjetimo, zabočki Tim T1 hitne medicine još 2013. godine preselio se u prostorije zabočke Opće bolnice. Negodovala je i javnost, ali i struka, a takva je odluka obrazložena činjenicom da Dom zdravlja u Zaboku ide u rekonstrukciju te da se hitna služba jednostavno, barem privremeno, mora iseliti. I nakon što je Dom zdravlja obnovljen, u njemu nije nađeno mjesto za zabočku hitnu. Javnost je negodovala sve glasnije, a zabočka gradska vlast odlučila je sa Županijom pokušati pronaći rješenje problema te se kao najprihvatljiviji prostor za hitnu pokazao prostor 'stare škole' u Zaboku, neposredno do Doma zdravlja. Da je zadovoljan ovakvom odlukom potvrdio nam je i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.

– Preseljenjem hitne u OB Zabok dolazilo je do problema u zbrinjavanju pacijenata s područja grada jer je prioritet bio dopremanje i otpremanje pacijenata. Zahtjev i zaposlenika i građana bio je da se TIM T1 vrati u uži centar grada – istaknuo je Hanžek dodajući da će se to uskoro i ostvariti zahvaljujući inicijativi Grada i razumijevanju župana Željka Kolara na veselje onih najvažnijih u čitavoj priči, a to su građani.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook