Prethodni članak
Sljedeći članak

Završeni su radovi na novoj cesti u Donjem Hruševcu

Cestu je bilo potrebno izgraditi kako bi se zaobišlo klizište koje je u potpunosti urušilo postojeću cestu


Završeni su radovi na izgradnji ceste u Donjem Hruševcu, odvojak škola – Čekolji – polje, koja zaobilazi klizište koje se otvorilo na tom dijelu sela prije nekoliko godina. Cestu je bilo potrebno izgraditi upravo kako bi se zaobišlo klizište koje je u potpunosti urušilo postojeću cestu, pa je kompletna sanacija istoga bila nemoguća.

Stoga se išlo u izgradnju nove ceste, odnosno uređenja rute koja se dosada i koristila za prometovanje. Nakon što je otkupljeno zemljište od građana, napravljena je parcelacija i spajanje u jednu česticu, a potom su izvršeni radovi, koji su uključivali postavu svih instalacija, odnosno kablova, vodovodnih cijevi i slično, u trup ceste, zbog čega je i investicija bila veća, nakon čega je uređena i sama cesta.

Radi se o prometnici koja, osim stanovnicima koji žive na tom dijelu Donjeg Hruševca, služi i mnogima sa stubičkog područja za skraćivanje puta i odlazak do Oroslavja i Zaboka. Ukupna investicija iznosila je 412.000 kuna, od čega je 100 tisuća kuna Grad dobio preko natječaja Ministarstva regionalnog razvoja, a ostatak je izdvojio iz vlastitih sredstava. Uz gradonačelnika Nikolu Gospočića, novu su cestu obišli i zamjenik gradonačelnika Luka Grabušić te predsjednik Gradskog vijeća Nikola Boromisa, kao i predstavnici tamošnjeg mjesnog odbora.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook