Prethodni članak
Sljedeći članak

Završena sanacija ceste u Ulici K. Š. Gjalskog od Radničkog naselja do križanja Ulice 103. brigade u Zaboku

Radovi su se oduljili jer su se u njih uključili Elektra i Zagorski vodovod


Rekonstrukcije Ulice K. Š. Gjalskog od Radničkog naselja do križanja s Ulicom 103. brigade u Zaboku privela se kraju.  Kada se sanacija privodila kraju, kontaktirali smo Grad Zabok o toj problematici iz razloga što su mnogi građani počeli izražavati svoje negodovanje smatrajući da radovi predugo traju. I na pretprošloj sjednici zabočkog Gradskog vijeća objašnjeno je kako su se radovi oduljili iz razloga što su radove na toj dionici ceste, osim Grada Zaboka, izvršavali i HEP te Zagorski vodovod.

Asfaltiranje
Izvršeno je asfaltiranje pješačkih staza, odnosno nogostupa, s obje strane ulice, a asfaltiran je i nosivi sloj asfalta na kolničkim trakama. Sanirao se industrijski kolosijek koji vodi prema rezervoarima. - Također su se izveli radovi na izgradnji nove ograde na postojećem betonskom parapetu, a isti radovi su uključili zamjenu potrgane ograde i postavu nove. Napravljeni su betonski temelji za javnu rasvjetu, tj. devet 9 stupova i 10 LED svjetiljki. Na raskrižju je išao stup s 2 rasvjetna tijela, a postava stupova i svjetiljki očekuje se tijekom ljeta jer ti radovi nisu nužni za funkcioniranje prometa – objasnio nam je Danijel Tuđa vršitelj dužnosti pročelnika dodajući da je u sklopu izvršenja ovog projekta srušena dotrajala betonska ograda između ceste i HŽ - ovog zemljišta, te stari dotrajali gospodarski objekt.

Usklađenje s HŽ - om

- Projekt rekonstrukcije Ulice K. Š. Gjalskog uskladili smo s HŽ - ovim projektom Modernizacije i elektrifikacije pruge, na način da smo im izveli kolni prilaz, omogućili spajanje njihove odvodnje oborinske vode s parkirališta na nas sustav odvodnje i omogućili telekomunikacijski priključak – objasnio je v.d. pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i javne potrebe. Valja reći da je HEP izvodio radove na izgradnji srednjenaponske i niskonaponske mreže u vrijednosti oko 70.000 kuna, čime je povećao energetsku snagu u ovom dijelu Gospodarske zone grada Zaboka. Dio vodovodne mreže rekonstruirao je i Zagorski vodovod. Izvođač radova je Strojni iskop transport Zajec, a vrijednost investicije je oko 750.000 kuna. Radove je sufinancirala i Krapinsko – zagorska županija u iznosu od 50.000 kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook