Prethodni članak
Sljedeći članak

Završena sanacija ceste u Ulici K. Š. Gjalskog od Radničkog naselja do križanja Ulice 103. brigade u Zaboku

Radovi su se oduljili jer su se u njih uključili Elektra i Zagorski vodovod

Rekonstrukcije Ulice K. Š. Gjalskog od Radničkog naselja do križanja s Ulicom 103. brigade u Zaboku privela se kraju.  Kada se sanacija privodila kraju, kontaktirali smo Grad Zabok o toj problematici iz razloga što su mnogi građani počeli izražavati svoje negodovanje smatrajući da radovi predugo traju. I na pretprošloj sjednici zabočkog Gradskog vijeća objašnjeno je kako su se radovi oduljili iz razloga što su radove na toj dionici ceste, osim Grada Zaboka, izvršavali i HEP te Zagorski vodovod.

Asfaltiranje
Izvršeno je asfaltiranje pješačkih staza, odnosno nogostupa, s obje strane ulice, a asfaltiran je i nosivi sloj asfalta na kolničkim trakama. Sanirao se industrijski kolosijek koji vodi prema rezervoarima. - Također su se izveli radovi na izgradnji nove ograde na postojećem betonskom parapetu, a isti radovi su uključili zamjenu potrgane ograde i postavu nove. Napravljeni su betonski temelji za javnu rasvjetu, tj. devet 9 stupova i 10 LED svjetiljki. Na raskrižju je išao stup s 2 rasvjetna tijela, a postava stupova i svjetiljki očekuje se tijekom ljeta jer ti radovi nisu nužni za funkcioniranje prometa – objasnio nam je Danijel Tuđa vršitelj dužnosti pročelnika dodajući da je u sklopu izvršenja ovog projekta srušena dotrajala betonska ograda između ceste i HŽ - ovog zemljišta, te stari dotrajali gospodarski objekt.

Usklađenje s HŽ - om

- Projekt rekonstrukcije Ulice K. Š. Gjalskog uskladili smo s HŽ - ovim projektom Modernizacije i elektrifikacije pruge, na način da smo im izveli kolni prilaz, omogućili spajanje njihove odvodnje oborinske vode s parkirališta na nas sustav odvodnje i omogućili telekomunikacijski priključak – objasnio je v.d. pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i javne potrebe. Valja reći da je HEP izvodio radove na izgradnji srednjenaponske i niskonaponske mreže u vrijednosti oko 70.000 kuna, čime je povećao energetsku snagu u ovom dijelu Gospodarske zone grada Zaboka. Dio vodovodne mreže rekonstruirao je i Zagorski vodovod. Izvođač radova je Strojni iskop transport Zajec, a vrijednost investicije je oko 750.000 kuna. Radove je sufinancirala i Krapinsko – zagorska županija u iznosu od 50.000 kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 između tunela Sveti Rok i vija...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program