Prethodni članak
Sljedeći članak

Završen nogostup u Ratkajevoj ulici, ove godine će se asfaltirati i oko 4 kilometara općinskih cesta

Ovih se godina znatno ulagalo u vodoopskrbu koja je pred završetkom, a sad će se više ulagati u izgradnju cesta


U Ratkajevoj ulici, na području općine Desinić, na potezu od bivše tvornice TEP-a do Konzuma završen je nogostup u dužini od 220 metara, čime su se poboljšali uvjeti za pješake i djecu koja sada sigurnije mogu do škole, kaže načelnik Zvonko Škreblin, koji se nada da će se uskoro s izgradnjom nogostupa početi i s druge strane ceste.

Kanalizacija i nogostup


No, čeka se izgradnja kanalizacije pa zatim izgradnja nogostupa u dužini kilometar i pol koji bi se protezao do Doma za odrasle Bidružica. - Nadam se da ćemo se ove godine uspjeti kandidirati na EU fondove za kanalizaciju, s kojom bi onda usporedno završili i nogostup, koji bi bio uređen i s jedne i druge strane prometnice. Prema riječima načelnika Škreblina ove će se godine asfaltirati i oko 4 kilometara nerazvrstanih cesta.

Asfaltiranje u zaseocima

Od Ministarstva regionalnog razvoja dobivena su sredstva za nerazvrstane ceste, pa će se krenuti u realizaciju asfaltiranja triju cesta u dužini 300 do 400 metara i to u zaseocima Ivanić Desinićki, Ocvirki, Nebojse i Turnišće Desinićko. Preko EU fondova dobivena su i sredstva za cestu Jelenjak - Turnovo - Donji Jalšovec koja će također uskoro u realizaciju. Svih se ovih godina znatno ulagalo u vodoopskrbu koja je pred završetkom, a sad će se više ulagali u izgradnju cesta – rekao je načelnik Škreblin.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook