Prethodni članak
Sljedeći članak

Završen FIS Rollerski Svjetski kup

FIS Rollerski Svjetski kup završen je za ovu sezonu utrkom sprinta koja je održana na 180 metara dugoj stazi u centru Or


FIS Rollerski Svjetski kup završen je za ovu sezonu utrkom sprinta koja je održana na 180 metara dugoj stazi u centru Oroslavja. Osim što i inače nosi dinamiku i atraktivnost dvoboja, ovogodišnji sprint odlučivao je i o dobitnicima kristalnih globusa, onih najljepših nagrada za svakog skijaša.

U konkurenciji junorki prvo mjesto osvojila je Lisa Bolzan (ITA) ispred svoje dvije sunarodnjakinje, Elise Fulcheri i Anne Bolzan. Od hrvatskih juniorki Nina Broznić osvojila je peto mjesto, Rea Raušel deveto, a Nika Blaženić deseto.

Među juniorima najbolji je bio Andrey Melikov (RUS) ispred Emanuelea Becchisa (ITA) i Sondrea Turvolla Fosslija (NOR). Od hrvatskih juniora Edi Dadić bio je deveti, Ian Petrović trinaesti, Jakov Kontak ćetrnaesti, Vedran Mihelčić dvadeseti i Marko Štrulan dvadesetdrugi.

Među seniorkama smo vidjeli koliko može značiti jedna utrka. Anastasia Voronina (RUS) je bila najbrža, a drugo mjesto osvojila je Guro Strom Solli (NOR), koja je tako s 80 bodova osvojila prvo mjesto u Svjetskom kupu i kristalni globus jer se vodeća do zadnje utrke Hanna Seppas (SWE) nije uspjela plasirati u finale. Vedrana Malec osvojila je sedmo mjesto.

Kod seniora sva tri prva mjesta otišla su u Italiju. Prvi je bio Emanuele Sbabo, drugi Folco Pizzutto, a treći Mirko Ceolan. Kristalni globus osvojio je pak njihov zemljak Simone Paredi.
Podjelom medalja i dodjelom kristalnih globusa završeno je još jedno izdanje FIS Rollerski Svjetskog kupa u Oroslavju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook