Prethodni članak
Sljedeći članak

Završava 17. Ljetna geološka škola

Danas je posljednji dan 17. Ljetne geološke škole u Muzeju krapinskih neandertalaca, koja je trajala tijekom tjedna i okupila je 50 – ak polaznika predškolske dobi i osnovnoškolaca.


Program se odvija pod vodstvom mr.sc. Vlaste Krklec i suradnika, a čini sukus igre, zabave i učenja.– Ovaj već dobro razrađen model pokazao se izuzetno uspješnim i svake godine smo maksimalno popunjeni. Dolaze nam djeca iz naše županije, ali i Zagreba, Zagrebačke županije, imamo mališane iz Imotskog, Siska, Zadra. Cilj je upoznavanje djece na zabavan način s osnovama geologije i paleontologije, a svake godine osmišljavamo neke nove aktivnosti. Imamo polaznika koji dolaze već petu godinu zaredom – kaže Vlasta Krklec.

Djeca uživaju u edukativnim i kreativnim radionicama, modeliranju u glini, izradi odjeće pračovjeka, radnim listićima, bojanju, a posebno im je zanimljivi direktan kontakt s eksponatima, geološke, arheološke i paleontološke teme. – Najviše im se sviđa terenski rad, gdje uče kako koristiti geološku opremu, alate, kako se traže fosili, a imamo i geološki laboratorij. Nije nam cilj samo promocija Muzeja, već i geološke i paleontološke znanosti, a očito smo u tome uspješni jer su neki od prvih polaznika škole upisali studij geologije – navodi Krklec.

Nakon petodnevnog učenja i zabave, polaznici škole dobivaju i suvenire i diplome. Projekt Ljetne geološke škole dobitnik je brojnih nagrada i priznanja struke, a škole vide Muzej kao desnu ruku u nastavi, kaže Vlasta Krklec.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook