Prethodni članak
Sljedeći članak

'ZAUSTAVIMO PROVALE U AUTOMOBILE': I u Stubakima postavljeni znakovi upozorenja

Policijska uprava krapinsko-zagorska u sklopu preventivne aktivnosti "Za sigurnost vaše imovine", na prevenciji imovinskih kaznenih djela, nastavlja suradnju s lokalnom zajednicom


U sklopu provođenja preventivnih aktivnosti na prevenciji provala u automobile u suradnji Policijske uprave krapinsko-zagorske, Policijske postaje Donja Stubica i općine Stubičke toplice izrađen je znak "Zaustavimo provale u automobile - Zajedno za sigurnost vaše imovine". Na znaku se nalaze poruke građanima što mogu i sami poduzeti kako bi se zaštitili da ne bi postali žrtve takvih provala. Postavljena su dva znaka na parkiralištima u mjestu Pila, jedan kod kućice čuvara Parka prirode Medvednica, a drugi znak na asfaltiranom parkiralištu „Parku vozača“.

Postavljanju znakova prisustvovali su načelnik općine Stubičke Toplice Josip Beljak, načelnik Policijske postaje Donja Stubica Ivica Krivak i policijski službenik za prevenciju Policijske uprave krapinsko-zagorske Željko Lež.

 

Policijska uprava krapinsko-zagorska skreće pozornost građanima na modalitete krađa i provala u osobna vozila te na mjere koje svatko može poduzeti, a koje će smanjiti vjerojatnost da postanete žrtvom kaznenog djela.

- Provale i krađe iz automobila najčešće se događaju na parkirališnim prostorima na mjesnim grobljima, na ugibalištima i putovima u blizini šuma, parkova, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, restorana, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova, i to najčešće u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najčešći oblik provala u automobile je kroz bočna stakla, na način da se razbije staklo i ukradu predmeti koji su ostavljeni na vidljivom mjestu koje lopov i prve uoči ili nađe u vozilu. Da bi se spriječile provale u vozila i krađe iz vozila nije potrebno nikakvo novčano ulaganje, već je dovoljna promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno - poručili su iz PU krapinsko-zagorske.

U sklopu preventivne aktivnosti "Za sigurnost vaše imovine", Policijska uprava krapinska-zagorska nastavlja suradnju i sa drugim gradovima i općinama na području Krapinsko-zagorske županije.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook