Prethodni članak
Sljedeći članak

Zatvorena cesta Žutnica - Đurmanec, granični prijelaz Miljana i nerazvrstana cesta Zlatar- Donja Batina

Posebno je teško stanje bilo sinoć na području grada Zlatara i samog naselja Zlatar gdje je poplavljeno više objekata, a korištene su i vreće s pijeskom


Tijekom posljednja 24 sata zbog obilne kiše na području grada Zlatara i općina Zlatar Bistrice, Hrašćine, Lobora, Đurmanca, Mihovljana i Mača posebno od 19:30 do ranih jutarnjih sati došlo je do  plavljenja više stambenih i podrumskih prostorija, gospodarskih objekata i prometnica. Prema riječima načelnika Lobora Božidara Markuša kritično je bilo u naseljima Vinopotok i Loborsko Završje zbog bujanja potoka Reka. Otvorilo se i klizište u Starom Golubovcu kod Behina, a voda je zaprijetila i farmi pilića u Petrovoj Gori gdje se interveniralo sa strojem da se spriječi prodor vode.

Zaprimljena su 33 zahtjeva za pomoć i intervencijama, doznajemo od Županijskog centra 112 Krapina. Posebno je teško stanje bilo sinoć na području grada Zlatara i samog naselja Zlatar gdje je poplavljeno više objekata, a korištene su i vreće s pijeskom. Zbog plavljenja u 21:08 sati zatvorene su za sav promet državna cesta D 29 na dionici Zlatar- Zlatar Bistrica, državna cesta D 74 na dionici Žutnica Đurmanec, a otežano se prometovalo na županijskoj cesti Ž 2169 kod n. Belec , Ž 2128 kod n. Ladislavec i Ž 2125 na dionici Mače-Mihovljan. Te su ceste sada otvorene za promet, osim ceste D74 Žutnica – Đurmanec, graničnog prijelaza Miljana i nerazvrstane ceste 22052 na dionici Zlatar-Donja Batina gdje došlo do odrona, potvrdila je Policijska uprava krapinsko – zagorska.

Od 23:50 do 01:50 sati bila je zatvorena za sav promet autocesta A 2 stacionaža 52+000 do 60+000 km zbog začepljenja odvodnih kanala oborinskih voda. Osim na području Grada Zlatara klizište se pojavilo i na području  Općine Đurmanec gdje je došlo do zakrčenja potoka pa prijeti izlijevanja vode. Na uklanjanju posljedica nevremena intervenirale su i angažirane snage i ekipe: ZJVP Zabok, JVP Krapina, postrojbe lokalnih DVD-a, ophodarske ekipe za održavanje državnih i županijskih cesta, ekipa VGI „Krapina-Sutla, nadležne komunalne snage, Stožer zaštite i spašavanja Grada Zlatara te  sami mještani s ugroženih područja. Ekipe su i dalje na terenu.

Fotografije prikazuju poplavljene kuće u naselju Štrucljevo zbog izlijevanja Krapinice 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook