Prethodni članak
Sljedeći članak

Započinje reforma školstva

Danas, 2. veljače, s radom započinje sedmeročlana ekspertna radna skupina za provođenje Cjelovite kurikularne reforme za rani i predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski odgoj i obrazovanje


Danas, 2. veljače, s radom započinje sedmeročlana ekspertna radna skupina za provođenje Cjelovite kurikularne reforme za rani i predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski odgoj i obrazovanje, koju je predstavio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

Uvođenja novih obveznih predmeta u škole neće biti, zdravstveni i građanski odgoj bit će integrirani u druge predmete, informatika se također neće pojaviti kao obvezni predmet u školi, nego će biti sastavni dio svih drugih predmeta s obzirom na to da od ove jeseni počinje i digitalizacija škola.

U gimnazijama će se povećati broj izbornih, a smanjiti broj obveznih predmeta, a u strukovnim školama dio nastave izvodit će se u tvrtkama i proizvodnim pogonima. Prijedlozi novih kurikuluma trebali bi se izraditi do kraja ove kalendarske godine, eksperimentalno bi u školama trebali zaživjeti školske 2016./17. godine, a redovno godinu dana poslije.

Osim promjene kurikuluma mijenjat će se i način ocjenjivanja te najvjerojatnije uvesti hibridni model – ocjena i opis, a obvezno obrazovanje očekuje i strukturna reforma te produljenje na devet godina

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook