Prethodni članak
Sljedeći članak

Započeli radovi na izgradnji nogostupa prema Svetom Mateju

Izgradit će se 1840 metara nogostupa, proširi kolnik i popraviti prometna signalizacija


Jučer su započeli radovi na izgradnji nogostupa uz županijsku cestu od Gornje Stubice prema Svetom Mateju u duljini od 1875 metara.

Nogostup će se izgraditi na dvije dionice, od raskrižja gdje se skreće za Hum Stubički do naselja Jakšinec kod skretanja za zaselak Jakšići u duljini od 1840 metara te u duljini od 35 metra u Svetom Mateju poslije područne škole.

Kako stoji u dopisu načelnika Gornje Stubice Jasmina Krizmanića, postojeća županijska cesta svojim prometno – voznim karakteristikama ne daje dovoljnu sigurnost za odvijanje pješačkog prometa. Pješaci za hodanje koriste cestovnu bankinu, čime je ugrožena njihova sigurnost u prometu, osobito u zimskom periodu. Stoga će novi nogostup, u širini od oko metar i pol, itekako doprinijeti povećanju sigurnosti pješaka u prometu, prvenstveno djece koja se navedenom dionicom svakodnevno kreću pri odlasku u školu.

Uz sami nogostup, izgradit će se i oborinske odvodnje te će se obnoviti i popraviti prometna signalizacija, kao i proširiti sami kolnik na nepreglednim dijelovima poput zavoja, čime će se poboljšati preglednost i pridonijeti isto tako sigurnosti pješaka u prometu, ali i omogućiti lakše prometovanje osobnih i teretnih vozila.

Radove izvodi Niskogradnja Hren, a cijeli će projekt, prema ponudi izvođača, koštati 3.368.194,38 kuna. Sufinancirat će se sredstvima Ministarstva unutarnjih poslova u iznosu od 2. 427.411,00 kuna, zatim sredstvima Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije u iznosu od 611.509,20 kuna te će ga Općina Gornja Stubica financirati sa 329.274,18 kn. završetak radova predviđen je za 1. studenoga.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook