Prethodni članak
Sljedeći članak

Započeli "Dani Ksavera Šandora Gjalskog"

U Zaboku danas započinje tradicionalna kulturna manifestacija "Dani Ksavera Šandora Gjalskog"...


U Zaboku danas započinje tradicionalna kulturna manifestacija "Dani Ksavera Šandora Gjalskog". Tim povodom već u 9 sati u dvorcu Gjalski počinje radionica "Čitaj i piši s piscem u kući pisca".

Svečano otvorenje manifestacije je u 18 sati u Velikoj galeriji grada Zaboka, a tom će prilikom biti otvorena i izložba slika Stipana Tadića.

Sutrašnji program predviđa proglašenje pobjednika i dodjelu Male nagrade Gjalski za učenike osnovnih škola. Program će biti održan u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog. U 17 sati u Regaleriji Regeneracija bit će otvorena izložba slika Tomislava ostrmana.

U srijedu je na rasporedu predstavljanje Radionice kreativnog pisanja te fotoradionice i Likovne radionice umjetničke grafike. U četvrtak slijedi proglašenje i dodjela Nagrade Gjalski za učenike srednjih škola, u petak će biti proslavljen Dan Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog, a u posljepodnevnim satima slijedi promocija Pozice – knjige literarnih i likvonih radova učenika Poreča, Zaboka i Crikvenice.

U subotu posljednjeg dana manifestacije bit će održana svečanost na kojoj će književnici Julijani Matanović biti dodijeljena ovogodišnja književna nagrada Gjalski.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook