Prethodni članak
Sljedeći članak

Započela sanacija klizišta u Gabrovcu

Radovi su financirani iz gradskog proračuna za 2018. godinu

Klizišta i odroni jedan su od najvećih problema koji se javlja na području Grada Pregrade zbog specifičnosti terena i djelovanja vremenskih prilika. Ove se godine u Pregradi pojavilo tridesetak novih klizišta zbog naglog topljenja snijega i intenzivnih oborina koji Grad stavljaju pred nove financijske izdatke, a posebno kritično bilo je na području mjesnog odbora Vinagora. U naselju Gabrovec aktiviralo se klizište takvog intenziteta da je cesta neprohodna za promet. Danas je započela i sanacija tog klizišta, a radove ukupne vrijednosti 60.168,00 kn bez PDV-a temeljem rezultata provedenog postupka jednostavne nabave izvodi tvrtka Autoprijevoz, građevinska mehanizacija i trgovina, vl. Darko Zagvozda. Radovi su financirani iz gradskog proračuna za 2018. godinu, a početak radova obišao je jučer gradonačelnik Marko Vešligaj.

Gledajući područje Krapinsko-zagorske županije, upravo se u Pregradi nalazi najveći broj klizišta, radi kojih su nastale velike štete na prometnoj infrastrukturi, stambenim i gospodarskim objektima, poljoprivrednim i građevinskim zemljištima. Zbog toga je i župan Željko Kolar 3. travnja 2018. godine proglasio elementarnu nepogodu za područje grada Pregrade. Pojava ovako velikog broja klizišta ogromno je opterećenje za gradski proračun i planirana sredstva za tu namjenu nisu ni približno dovoljna da se sanira nastalo stanje. Naime, prema procijenjenoj vrijednosti, za sanaciju ovako velikog broja klizišta potrebno je čak 8,5 milijuna kuna. Stoga je zatražena pomoć Vlade Republike Hrvatske. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Gradu Pregradi dodijelilo je 140 tisuća kuna za sanaciju klizišta ceste K – 2-D206 – Zad. Dom – Sv. Štefan – Novaki – Plemenšćina te su to jedina sredstva koja su nam dodijeljena za sanaciju klizišta od strane države.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Do 22. veljače zbog radova na autocesti A7 između čvorova Križišće i Hreljin u smjeru Rijeke zatvoren je vozni trak. Na autocesti A1: -između čv...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program