Prethodni članak
Sljedeći članak

Započela gradnja rotora kod željezničkog kolodvora u Krapini

Za vrijeme izvođenja radova, na snazi je privremena regulacija prometa

  • Nova regulacija prometa zbog radova u centru Krapine

    Nova regulacija prometa zbog radova u centru Krapine


Kako je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i najavljivao, krenuli su radovi na gradnji kružnog toka odnosno rotora u Krapini, kod željezničke stanice.

Rok 30. kolovoz

Radi se zapravo o investiciji tvrtke Hrvatske ceste d.o.o. Zagreb, obzirom da je riječ o državnoj cesti D206, koja se križa s Ulicom Frana Galovića. Započeli su radovi na izvanrednom održavanju odnosno rekonstrukciji ovog raskrižja, koja obuhvaća izvedbu kružnog toka. Kako saznajemo u Gradu Krapini, u tijeku su pripremni radovi na izmještaju instalacija komunalne infrastrukture, a potom slijede i radovi na izgradnji samog rotora. Rok za završetak radova je 30. kolovoz, a izvođač je tvrtka Colas Hrvatska d.d.

Regulacija prometa

Za vrijeme izvođenja radova, na snazi je privremena regulacija prometa. Tako se promet iz Ulice Ivana Rendića u Ulicu Ante Starčevića odvija jednim prometnim trakom uz regulaciju semaforima, dok je odvojak s predmetnog raskrižja prema Ulici Frana Galovića zatvoren za sav promet. Obilazni pravac za vrijeme izvoženja radova je Ulica Ivana Rendića - Ulica Ante Starčevića - Zagrebačka cesta - Ulica dr. Franje Tuđmana - most Lidl – Ulica Frana Galovića ili Ulica Ivana Rendića - Ulica Ante Starčevića - Zagrebačka cesta - Ulica dr. Franje Tuđmana - Mihaljekov Jarek – Ulica Frana Galovića. Dobro napreduju i radovi na rekonstrukciji odnosno obnovi mosta sv. Ivana kod Trga Ljudevita Gaja, koji je pod konzervatorskom zaštitom. Investicija je vrijedna oko milijun kuna, a kako kažu u Gradu Krapini, završetak radova na mostu očekuje se također do kraja kolovoza.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook