Prethodni članak
Sljedeći članak

Započela energetska obnova zgrade javne namjene u Ulici Stjepana Radića u Pregradi

Prema planovima radovi na energetskoj obnovi zgrade trebali bi biti gotovi do kraja studenog 2019. godine


Ovih su dana započeli radovi energetske obnove zgrade javne namjene u Ulici Stjepana Radića, u kojoj se trenutno nalazi Zemljišnoknjižni odjel Pregrada Općinskog suda u Zlataru.

Riječ je o projektu financiranom iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a okviru kojeg se planira obnoviti vanjska toplinska ovojnica zgrade, povećati toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru, zamijeniti vanjska stolarija i unutarnja rasvjeta. Ulaganjem u energetsku obnovu zgrada direktno će se doprinijeti smanjenju godišnje potrebe toplinske energije za grijanje/hlađenje, odnosno smanjenju potrošnje energije u sektoru javnih zgrada te će se poboljšati boravišni, higijenski i zdravstveni uvjeti boravka zaposlenika i korisnika.

Nakon provedene javne nabave radovi su povjereni tvrtki Završni radovi Krešo d.o.o., a vrijednost ugovorenih radova iznosi 798.398,13 kuna s PDV-om. Stručni i projektantski nadzor nad izvođenjem radova obavlja projektni ured „Kostelgrad-projekt“. Inače, Gradu Pregradi je kroz poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ odobreno sufinanciranje navedenog projekta energetske obnove zgrade gradske uprave u iznosu od 602.652,15 kuna, dok ukupna vrijednost iznosi 990.349,88 kn.

Prema planovima radovi na energetskoj obnovi zgrade trebali bi biti gotovi do kraja studenog 2019. godine.

Osim ove zgrade, u energetsku obnovu u kolovozu kreće i zgrada Nogometnog kluba Pregrada, a pri kraju su i radovi na energetskoj obnovi zgrade gradske uprave, za koje su sredstva za sufinanciranje također osigurana putem Europskog fonda za regionalni razvoj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook