Prethodni članak
Sljedeći članak

Zamjenica župana Jasna Petek susrela se s maturantima zlatarske i zabočkih srednjih škola

Mladi su dobili informacije o mogućnostima studija na području županije, kretanjima na tržištu rada, zapošljivim zanimanjima i mjerama aktivne politike zapošljavanja


Svake godine u našoj županiji srednjoškolsko obrazovanje završava oko 1300 srednjoškolaca. Već tradicionalno, treću godinu zaredom, Krapinsko - zagorska županija započela je s proljetnim susretima sa zagorskim maturantima. Tako je danas zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek održala susret s maturantima iz zabočkih srednjih škola – Gimnazije Antuna Gustava Matoša, Srednje škole Zabok i ŠUDIGO-a, kao i maturantima Srednje škole Zlatar. 

– Ovim susretima želimo mladima ispričati o perspektivi mladih ljudi u Krapinsko - zagorskoj županiji koja je optimistična i svijetla – rekla je Petek koja je predstavila što i kako Županija ulaže u obrazovanje te koju im potporu Županija pruža. Tako su srednjoškolcima okupljenima u Multimedijalnom centru u Zaboku i SŠ Zlatar prezentirane osnovne informacije o ulaganjima u obrazovanje, mogućnostima nastavka studija u županiji, financijskim potporama, savjetodavnim tijelima Krapinsko - zagorske županije, a predstavljene su im i udruge i Regionalni program djelovanja za mlade. Maturanti su dobili i informacije vezane za kretanje na tržištu rada, informirani su o tome koja su zanimanja zapošljiva te kako koristiti mjere aktivne politike zapošljavanja.

Na kraju prezentacije u Zaboku, programe visokoškolskog obrazovanja predstavio je ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Tihomir Vrančić, dok se u Zlataru mladima obratio dekan Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina Nenad Sikirica.

Zamjenica župana Jasna Petek uputila je i poruku maturantima. – Što god da odaberete, budite sretni i zadovoljni sa svojim odabirom, budite spremni na promjene tog odabira, ali isto tako želimo i pozivamo vas da živite i radite, studirate u Krapinsko - zagorskoj županiji, a ako studirate izvan nje, vratite se u nju da zajedno gradimo ljepše mjesto za život – poručila je mladima.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook