Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorskim gradovima i općinama više od 5 milijuna kuna

Potpisani ugovori u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU za programe održivog razvoja lokalne zajednice i podršku regionalnom razvoju


Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, zajedno s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, potpisala je jučer 374 ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške regionalnom razvoju ukupne vrijednosti 80 milijuna kuna.

2,8 milijuna kuna

U Programu održivog razvoja lokalne zajednice ugovore je potpisalo i 8 zagorskih općina i Krapinsko – zagorska županija, ukupne vrijednosti 2,8 milijuna kuna. Od općina, Mače je dobilo 100 tisuća kuna, a Mihovljan 400 tisuća kuna za izvanredno održavanje nerazvrstanih cesta. Općina Kumrovec dobila je 200 tisuća kuna za rekonstrukciju javne rasvjete, Desinić 300 tisuća kuna za rekonstrukciju i modernizaciju nerazvrstane ceste, Budinščina 400 tisuća za modernizaciju prometne infrastrukture, Petrovsko 400 tisuća za rekonstrukciju nerazvrstanih cesta, Lobor 400 tisuća za uređenje parkirališta uz mjesno groblje, Hrašćina 150 tisuća za rekonstrukciju ceste te Zagorska sela 200 tisuća za 2. fazu sanacije objekta 'Pločko'. Krapinsko – zagorska županija dobila je 250 tisuća kuna za rekonstrukciju ovojnice na OŠ Mače.

2,3 milijuna kuna

U Programu podrške regionalnom razvoju ugovore je potpisalo 8 općina i 3 grada iz naše županije, u ukupnoj vrijednosti 2,3 milijuna kuna. Općini Đurmanec ide 350 tisuća kuna za asfaltiranje nerazvrstanih cesta, općini Novi Golubovec 300 tisuća kuna za treću faza asfaltiranja nerazvrstanih cesta, općini Radoboj 140 tisuća kuna za modernizaciju nerazvrstanih cesta. Općina Marija Bistrica dobiva 300 tisuća kuna za izgradnju pješačkog pločnika i parkirališta u Ulici kralja Tomislava, Hum na Sutli  300 tisuća kuna za izgradnju nogostupa u naselju Prišlin, Krapinskim Toplicama 300 tisuća kuna za modernizaciju nerazvrstanih cesta, Konjščini 250 tisuća kuna za uređenje trga te Svetom Križu Začretju 100 tisuća za rekonstrukciju nerazvrstane ceste. Od gradova, Donja Stubica dobiva 100 tisuća kuna za uređenje nerazvrstane ceste, Pregrada 100 tisuća kuna za uređenje sportskog i dječjeg igrališta u Mjesnom odboru Cigrovec, a Klanjec  100 tisuća kuna za modernizaciju i sanaciju nerazvrstane ceste Gredice -  Gorkovec.

Velik interes

- Interes lokalne zajednice za provođenjem ovakve vrste programa jako je velik te godišnjim programima putem raznih aktivnosti želimo utjecati na održivost razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture. Jedini način na koji možemo postići rast i razvoj je suradnja na svim razinama i osluškivanje potreba naših građana te upravo je to osnovni temelj prema kojem planiramo buduće projekte i novu financijsku perspektivu - rekla je prilikom potpisivanja ministrica Žalac.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook