Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski saborski zastupnici podnijeli izviješće o "Prijemu građana"

Dunja Špoljar i župan Željko Kolar nakon završetka obilaska 32 jedinice lokalne samouprave prezentirali izvješće o "Prijemu građana"....


U Konferencijskoj dvorani Krapinsko – zagorske županije održana je konferencija za novinare na kojoj su saborska zastupnica Dunja Špoljar i župan Željko Kolar nakon završetka obilaska 32 jedinice lokalne samouprave prezentirali izvješće o "Prijemu građana".

Saborski zastupnici Dunja Špoljar i Željko Kolar zajedno su  do trenutka stavljanja u mirovanje mandata, sada župana Željka Kolara obilazili jedinicie lokalne samouprave i primali građane, a nakon čega je zastupnica Dunja Špoljar nastavila sama.  Ukupno su primili 154 građanki/građana.  Za svako pitanje koje im je upućeno, naglasila je zastupnica Dunja Špoljar, poduzeli su daljnje mjere kako bi građani dobili pisani odgovor.

Župan je najvio  da novi ciklus obilazaka počinje upravo iz Županije u ponedjeljak, gdje će zastupnica Dunja Špoljar primati građane od 8:30 – 9:30 h. Župan je najavio da će  zajedno sa  zamjenicima i pročelnicima imati prijem građana,  prvi prijem će se održati u listopadu za građane sa područja bivše općine Zlatar i to u Gradu Zlataru.

Kroz službene posjete općinama i gradovima župan Željko Kolar je u stalnom kontaktu sa načelnicima, te  tako nastavlja u drugačijem obliku kontak kojega je započeo kao saborski zastupnik sa zastupnicom Dunjom Špoljar. Pitanja upućena od strane građana iz različitih su sfera života, no najviše ih je iz socijalne sfere.

Saborska zastupnica Dunja Špoljar je istaknula da je glavna uloga zastupnika rad na zakonodavstvu, a izuzetno su ponosni na zakone na koje su mogli imati utjecaj, kao npr. zakon o veterinarstvu i problem peradara kod zbrinjavanja, na što su ih upozorili upravo građani, te su utjecali na izmjenu zakona o nasljeđivanju.

Na kraju konferencije je zastupnica Dunja Špoljar poručila da su  od 14 saborskih zastupnika iz treće izborne jedinice samo njih dvoje krenuli u takav vid kontakta sa građanima i da se nada kako će građani znati to prepoznati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook