Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski poštari više ne koriste električne bicikle

Hrvatska pošta nabavila je još 2015. godine 180 električnih bicikala za čitavu Hrvatsku

  • foto: Zadarski list

    foto: Zadarski list


U studenom 2015. godine pisali smo o nabavi električnih bicikala od strane Hrvatske pošte. Nabavljeno je tada 180 električnih bicikala, a raspodijeljeni su na prostor čitave Hrvatske. Tada nam je rečeno kako su u Krapinsko – zagorsku županiju stigla četiri bicikla. Oni su dodijeljeni Poštanskim uredima u Zaboku, Zlataru, Mariji Bistrici i Krapini. Projekt nabave svih bicikala bio je vrijedan 2,991.060 kuna. Za spomenuti je projekt Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio subvenciju u iznosu od 1,130.121, 69 kuna.

U Zlataru i Mariji Bistrici

U lipnju iduće, 2016. godine, pisali smo opet o istoj temi budući da su se neki poštari žalili kako im je, zbog konfiguracije terena, vrlo teško raznositi poštu vozeći električne bicikle. Tada su nam iz Hrvatske pošte rekli kako su ostala još samo dva bicikla na području naše županije – oni u Zlataru i Mariji Bistrici. Odlučili smo provjeriti voze li zagorski poštari još uvijek električne bicikle i gdje. Iz Korporativnim komunikacija Hrvatske pošte rekli su nam da u svom vlasništvu imaju 180 električnih bicikala, no da ih zagorski poštari više ne koriste.

Geografski neprihvatljiv teren

- Bicikli se koriste na područjima koja su geografski prihvatljivija za takav način prijevoza, odnosno na ravnijim terenima. - Trenutno se koriste na području Zagreba i okolice te dvanaest županija - Dubrovačko-neretvanskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Osječko - baranjskoj, Vukovar sko - srijemskoj, Virovitičko - podravskoj, Brodsko - posavskoj, Varaždinskoj, Sisačko - moslavačkoj, Bjelovarsko - bilogorskoj, Primorsko - goranskoj i Istarskoj – rekli su iz Hrvatske pošte. Dodali su kako lokacije korištenja bicikala podložne promjenama ovisno o stvarnim potrebama na terenu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook