Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski mladomisnik Kristijan Tušek održao svoju mladu misu

Zagorje dobilo još jednog mladog svećenika


foto: Facebook Župa Mihovljan

Mlada misa zasigurno je jedan od najvećih događaja u životu svakog svećenika. Taj svoj posebni događaj doživio je prošle nedjelje, mladomisnik Kristijan Tušek (25) kada je služio svoju prvu mladu misu u župi sv. Mihaela arkanđela u Mihovljanu.

Svećenstvo ga ispunjava i raduje

- Stepinac je jednom prilikom rekao da je jedino bitno da ide naprijed Božja stvar. To za mene znači služiti drugima, pokazati da je svećeništvo nešto što se može istinski živjeti, što čovjeka ispunjava i raduje – istaknuo je u video izjavi Zagrebačke nadbiskupije mladi svećenik Kristijan Tušek. To što je ministrirao od malih nogu uvelike je doprinijelo, kaže, stvaranju osjećaja zajedništva i pronalaženja nekog svog mjesta unutar župne zajednice i same crkve. – Intenzivniji rad i susret s ljudima, svećenicima doprinio je tome da se u crkvi pronalazim kao čovjek, kao osoba, ali kao onaj koji očito toj zajednici može i želi nešto dati. S godinama se to kristalizirao kao svećenički poziv. Stepinac je jednom prilikom rekao da je jedino bitno da ide naprijed Božja stvar. To za mene znači služiti drugima, pokazati da je svećeništvo nešto što se može istinski živjeti, što čovjeka ispunjava i raduje – izjavio je Tušek.

Svećenici budućnosti

Osim Kristijana Tušeka, još troje Zagoraca bit će zaređeno ovo ljeto za svećenike: Toni Potrebić iz Krapine, Alen Vrbek iz Svetog Križa Začretja, i Matija Novački iz Lobora. Prilikom ređenja u Zagrebačkoj katedrali, kardinal Josip Bozanić mladomisnicima je poručio kako će im svećeničko zajedništvo dati puno više nego što oni možda sada misle. – Nikad nemojte na tom području raditi računicu između onoga što ćete dati i što ćete primiti. Mislite samo na ono što ćete vi dati subraći: ono što jeste, malo
svojega vremena, svoje pažnje i ponešto od svoga mladenačkog poleta, završivši govor kako oni nisu ljudi prošlosti, nego svećenici budućnosti.

Dodajmo kako će u nedjelju 8. srpnja mladu misu održati Toni Potrebić u Župi sv. Nikole Biskupa u Krapini, a Alen Vrbek će mladu misu održati u nedjelju 15. srpnja u Župi Uzvišenja Svetog Križa u Sv. Križu Začretju, dok će Matija Novački mladu misu održati u nedjelju 22. srpnja u Župi svete Ane Lobor.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook