Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAGORSKI HNS: 'Pozivamo Puh i Topolovca da se okane obmana'

Zagorski HNS poslao je priopćenje medijima vezano za Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina


HNS Krapinsko-zagorske županije u priopćenju zahvaljuje Vladi na amandmanu kojim Ministarstvo obrazovanja ministrice Blaženke Divjak dobiva dodatnih 4,1 milijun kuna, a koji će se iskoristiti za realizaciju toliko očekivanog projekta Veleučilišta, nakon što prođe postupak prijenosa osnivačkih prava.

- Treba naglasiti i kako su u proračunu Ministarstva obrazovanja sredstva za financiranje Veleučilišta i visokih škola već povećana za preko tri milijuna kuna u odnosu na ovu godinu - naglasili su u priopćenju.

- Podsjetimo i da ministrica Divjak zajedno s potpredsjednikom Vlade Predragom Štromarom intenzivno radi na prijenosu osnivačkih prava, kako bi što prije Veleučilište Hrvatsko Zagorje dobilo akreditaciju.
Uz to, projekt Veleučilišta dobar je primjer zajedničke suradnje svih stranaka, kako HNS-a, tako i HDZ-a i SDP-a. I to je ono što našem Zagorju treba, zajedništvo, na koje uostalom HNS uvijek i poziva - naglasili su HNS-ovci. HNS poziva Mariju Puh i Anđelka Topolovca da se okane obmana i pridruže se ostvarivanju zajedničkog cilja, stoji u priopćenju Županijske organizacije HNS-a Krapinsko-zagorske županije.

- Ovom prilikom osvrnuli bi se i na obmane koje plasiraju bivši stranački kolege Marija Puh i Anđelko Topolovec, a sve u svrhu hvalisanja i skupljanja jeftinih političkih bodova. Nakon što su prebjegli u tabor Milana Bandića, bave se isključivo podmetanjima i širenjem lažnih informacija – rekao je Robert Šplajt, predsjednik ŽO HNS-a Krapinsko-zagorske županije. Poziva ih da više ne šire dezinformacije, te da se uhvate konkretnog posla.

- Nije u redu što je spomenuti dvojac jučer na sva zvona hvalio kako su zaslužni za rješavanje problema Veleučilišta, te su prozivali naše ministre koji zajedno s koalicijskim partnerom HDZ-om mjesecima rade na realizaciji projekta Veleučilišta. Uz to, osim Vlade, jedini koji su podnijeli amandman u svrhu rješavanja tog problema bili su SDP-ovi saborski zastupnici – ističe Šplajt.

Amandman SDP-a ne može se prihvatiti kao takav upravo iz razloga jer nije prošao postupak prijenosa osnivačkih prava i stavka koju navode u amandmanu trenutno u proračunu nije definirana, stoji u priopćenju.

Odmah nakon donošenja Uredbe o prijenosu osnivačkih prava, Veleučilište Hrvatsko Zagorje će se moći financirati i iz državnog proračuna.

-HNS vjeruje da će se Uredba donijeti u što skorijem roku kako bi naša županija dobila zaslužene kvote za studente i kako bi naši mladi imali bolje i kvalitetnije mogućnosti za obrazovanje. Ovom prilikom zahvaljujemo i HDZ-u i SDP-u jer u ovom projektu nema politikanstva niti je bitno tko će si pripisati političke poene. Politika nije i ne smije sama sebi biti svrha, prestanimo se dijeliti na lijeve i desne i naše i vaše, idemo svi zajedno naprijed. Stoga pozivamo i bivše stranačke kolege Mariju Puh i Anđelka Topolovca da prestanu s podmetanjima i da pomognu u ostvarivanju zajedničkog cilja koji je važan za cijelu Krapinsko-zagorsku županiju – rekao je na kraju Šplajt.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook