Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAGORSKI HGSS TRAGAO ZA 60 – GODIŠNJOM ZLATARŠČANKOM KOJA SE IZGUBILA U ŠUMI: Bila je dostupna na mobitel, no nije znala gdje se nalazi

Žena je od kuće otišla u ranim poslijepodnevnim satima, a izgubila u šumi između Lobora i Starog Golubovca


FOTO: Iliustracija

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Krapina sinoć su imali opsežnu akciju traganja i spašavanja  60–godišnje žene s područja Zlatara koja se jučer izgubila u šumi između Lobora i Starog Golubovca. Poziv su zagorski HSS-ovci zaprimili od Županijskog centra 112 Krapina u 19.48 sati, a pronađena je oko 22.50, zajedničkom akcijom pripadnika  policije PP Zlatar Bistrice, interventne policije Zlatar i HGSS stanica Krapina. Kako doznajemo, žena se autom dovezla do kapelice u Starom Golubovcu i ostavila auto parkiran uz cestu te dalje u šumu nastavila pješice u potrazi za gljivama i namjeravajući obići svoju šumsku parcelu koja se nalazi na predjelu zvanom Siterice.

Od kuće je otišla u ranim poslijepodnevnim satima. Kako se osoba nije javljala rodbini, oni su je kontaktirali putem mobitela koji je imala kod sebe. No, unesrećena nije znala na kojem je točno području. Po dolasku na lokaciju u 20. 50, devetero članova HGSS Stanice Krapina počelo je potragu prema dostupnim informacijama.

U 22:50 unesrećena je pronađena, dobrog fizičkog stanja, ali pothlađena i dezorijentirana. Nakon zbrinjavanja, transportirana je do vozila HGSS-a-a, a zatim do vozila Hitne medicinske pomoći, gdje je predana na daljnju medicinsku obradu.U potrazi su osim članova HGSS -a, sudjelovali članovi interventne i temeljne policije kao i rodbina nestale.

IZ HGSS-a savjetuju kako za vrijeme odlaska u šumu morate biti adekvatno obučeni i opremljeni, a ako već idete sami da obavijestite rodbinu kamo idete. 

S obzirom da je sezona sakupljanja gljiva, a zbog toga i pojačano kretanje po nepristupačnim i šumskim područjima na samom vrhuncu, jučer se još jednom pokazalo kako je neadekvatna oprema u kombinaciji sa šumskim područjem i mrakom umalo bila kobna za stariju žensku osobu sa područja Zlatara.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook